Navijači v Bundesligi upajo, da letos ne bo poletnega premora, saj težko zdržijo brez nogometa. V soboto popoldne je obisk stadion postal že tradicija. Foto: EPA
Navijači v Bundesligi upajo, da letos ne bo poletnega premora, saj težko zdržijo brez nogometa. V soboto popoldne je obisk stadion postal že tradicija. Foto: EPA

Izpraznjene sedeže na tribunah nameravajo napolniti z navijaško kuliso izrezanih plastičnih figur v naravni velikosti. Za 19 evrov lahko navijači naročijo svoje plastične duplikate, ki jih bodo predstavniki navijaške skupine postavili na tribune stadiona.

Sorodna novica Na tekmah "duhov" v Bundesligi na stadionu maksimalno 239 ljudi

Na tribunah želijo tako ustvariti pravo navijaško kuliso. Gre za "navijaške dvojnike", torej plastične podobe s portreti navijačev. Fotografija obraza posameznega navijača ali navijačice bo natisnjena v naravni velikosti na trdem plastičnem izrezku.

"Nimamo nobenih konkretnih pričakovanj, pa tudi ne želimo ustvarjati dobička, vseeno pa bi si želeli, da bi nas podprlo vsaj nekaj tisoč navijačev in naročilo svoje dvojnike," je povedal vodja navijaškega kluba Mönchengladbacha Thomas "Tower" Weinmann.

Od vsakega prodanega kosa bodo dva evra namenili kot donacijo za zbiranje sredstev za dečka Bena, za zdravljenje spinalne mišične atrofije. Preostali del zbranega denarja bo namenjen sedmim zaposlenim v navijaškem klubu, katerih delovna mesta so ogrožena, če ne bodo nemški nogometni klubi odigrali nobene tekme več v tej sezoni.

Borussia (M) je trenutno na četrtem mestu na prvenstveni lestvici, šest točk za vodilnim Bayernom Münchnom. Do konca sezone je ostalo še devet krogov, sezona se bo nadaljevalo čez en mesec, najverjetneje 9. maja.