Klemen Čebulj bi moral s svojim Trentinom v Mariboru odigrati četrtfinalna obračuna Lige prvakov proti Jastrzebskemu, a se to ne bo zgodilo. Foto: BoBo
Klemen Čebulj bi moral s svojim Trentinom v Mariboru odigrati četrtfinalna obračuna Lige prvakov proti Jastrzebskemu, a se to ne bo zgodilo. Foto: BoBo
Sorodna novica V Španiji zapirajo tribune; ameriške lige pa zapirajo slačilnice

Tekmovalno-registracijska komisija Odbojkarske zveze Slovenije je v torek sprejela sklep, da bodo vse tekme pod okriljem OZS-ja, ki se odvijajo v zaprtih prostorih, zaradi koronavirusa do preklica potekale za zaprtimi vrati, torej brez gledalcev. OZS poziva vse klube in organizatorje tekem, da sklep upoštevajo brez izjeme.

Plavalna zveza Slovenije do preklica odpoveduje vsa tekmovanja v Sloveniji. Novico je potrdil selektor Gorazd Podržavnik, ki mu bo še kako manjkala tudi pregledna tekma za veliko nagrado Slovenije, ki je bila konec tedna načrtovana na Ravnah na Koroškem. Že prejšnji teden je tekmovanje v gorenjski prestolnici odpovedal plavalni klub Kranj.

"Odločitev je logična, saj v državi velja prepoved prireditve v notranjih prostorih za več kot 100 oseb. Na vsakem mitingu je samo plavalcev več kot 100 in kazni so visoke," je še dejal Podržavnik.

V Mariboru ne bo obračunov Lige prvakov
Čeprav so v odbojkarskem klubu Nova KBM Branik zgodaj popoldne potrdili, da bodo v dvorani Lukna gostili preložene tekme italijanskih klubov in njihovih tekmecev v evropskih pokalih, so zdaj dobili obvestilo Evropske odbojkarske zveze (CEV), da so zaradi širjenja novega koronavirusa tudi te preložene. Najprej je bilo predvideno, da bosta v Mariboru v petek in soboto odigrani obe tekmi četrtfinala Lige prvakov med Trentinom in poljskim Jastrzebskim. Dres Trentina nosi tudi slovenski reprezentant Klemen Čebulj.

Brez novinarske konference za Vitranc
Prireditelji Pokala Vitranc, ki bo tako kot Planica, minil brez gledalcev na tribunah, je zdaj odpovedal še četrtkovo predstavitveno novinarsko konferenco. Spremljevalni program v Kranjski Gori so prečrtali že ob ponedeljkovi potrditvi novice, da na Pokalu Vitranc ne bo gledalcev.