Nogometaši so se na okoliščinam prilagojene treninge vrnili v torek. "Naredili smo prvi korak. Lepo je videti igralce znova na zelenicah," je za BBC dejal Masters, ki pa ni želel točno napovedati, kdaj bi se Premier liga lahko nadaljevala.

Mali navijač Liverpoola je na očetovih ramenih čez ograjo opazoval uvodni dan prilagojenega treninga v centru Melwood. Foto: EPA
Mali navijač Liverpoola je na očetovih ramenih čez ograjo opazoval uvodni dan prilagojenega treninga v centru Melwood. Foto: EPA

Pojasnil je le, da morajo biti pri tem "fleksibilni", in dodal, da se lahko marsikaj naučijo iz nadaljevanja Bundeslige. V preteklih dneh se je kot najverjetnejši datum omenjal 12. junij.

Kante dobil dovoljenje, da trenira doma
Medtem je nogometaš Chelseaja N'Golo Kante dobil dovoljenje kluba, da trenira doma, saj se boji okužbe z novim koronavirusom. Kapetan Watforda Troy Deeney pa je že pred dnevi sporočil, da zaradi strahu pred okužbo ne bo prišel na trening.

Masters: Menimo, da je trenirati varno
"Menimo, da se je varno vrniti na trening, a moramo spoštovati tudi odločitev igralcev, ki tega ne želijo,"
je sklenil Masters. Vodstvo Premier lige je v sredo sporočilo, da je bilo na testih na novi koronavirus pred začetkom treningov pozitivnih šest ljudi iz treh klubov. Skupaj so v nedeljo in ponedeljek testirali 748 ljudi.