Peter John Stevens je s tretjim mestom na EP-ju v Glasgowu v disciplini 50 m prsno dokazal, da je eden najboljših plavalcev prsnega sloga na svetu. Foto: AP

Stevens je s tretjim mestom na EP-ju v Glasgowu v disciplini 50 m prsno dokazal, da je eden najboljših plavalcev prsnega sloga na svetu. To je bila 100. kolajna slovenskih plavalcev na evropskih in svetovnih prvenstvih ali olimpijskih igrah. Stevens se je jeseni tudi štirikrat povzpel na stopničke v svetovnem pokalu, enkrat je zmagal, bil dvakrat drugi in enkrat tretji. Trener plavalca Triglava je Luka Berdajs.

Odrova, varovanka selektorja slovenske reprezentance Gorazda Podržavnika, si je naziv prislužila z osvojenim četrtim mestom v disciplini 1.500 m prosto na evropskem članskem prvenstvu v Glasgowu. Poleg tega je tam plavala tudi v finalu na 800 m prosto.

Tjaša Oder si je naziv najboljše plavalka leta 2018 prislužila z osvojenim četrtim mestom v disciplini 1.500 m prosto na evropskem članskem prvenstvu v Glasgowu. Foto: www.alesfevzer.com

Naziv najboljša plavalka in plavalec v mladinski kategoriji je pripadel članici kranjskega Triglava Tini Čelik in članu Fužinarja Matiji Možetu.
V kadetski starostni kategoriji pa sta nagrado prejela Korošica Daša Tušek in član plavalnega kluba Fužinar Jaš Berložnik.

Izreden uspeh Klančarjeve
Ob tej priložnosti je Plavalna zveza Slovenije Neži Klančar in njenemu trenerju Tomažu Torkarju podelila priznanje za izredni uspeh. Klančarjeva je bila z dvema bronastima kolajnama na 50 in 100 m prosto na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu septembra 2018 najuspešnejša slovenska tekmovalka.