V Velenju niso pretirano navdušeni nad predčasnim koncem državnega prvenstva, saj so prepričani, da bi lahko v končnici, tako kot v pretekli sezoni, izboljšali svoj položaj. Foto: www.alesfevzer.com
V Velenju niso pretirano navdušeni nad predčasnim koncem državnega prvenstva, saj so prepričani, da bi lahko v končnici, tako kot v pretekli sezoni, izboljšali svoj položaj. Foto: www.alesfevzer.com

Lanski pokalni zmagovalec iz Velenja v njej ni pustil globljih sledi, predčasno končano sezono je po prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa končal na četrtem mestu.

Dejstvo je, da se je ligaško domače tekmovanje končalo ravno pred zaključkom rednega dela prvenstva, nato bi nas čakalo še deset tekem končnice za prvaka. Mislim, da je naš klub zaradi tega najbolj oškodovan. Bili smo v težkem ritmu tekem sreda-sobota vse do trenutka, ko so se tekmovanja prekinila. Poznala se nam je tudi nezadostna širina igralskega kadra. V pretekli sezoni smo se ravno v končnici prebili do drugega mesta in prepričan sem, da bi lahko tudi v letošnji sezoni to ponovili.

Zoran Jovičić, trener Gorenja

Pred velenjsko ekipo sta se uvrstila tudi Riko Ribnica in Trimo Trebnje. Nekaj več veselja so zasedbi iz Šaleške doline, ki je pred začetkom domače sezone napovedovala odkrit boj za naslov prvaka, prinesli nastopi v evropskem Pokalu EHF.

To je začasno prekinjeno, velenjska ekipa pa ima v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini še vedno možnosti, da se prebije v četrtfinale.

V pretekli sezoni v končnici do drugega mesta
V skupinskem delu Pokala EHF je v okviru skupine C po štirih odigranih tekmah na tretjem mestu. V vodstvu je Magdeburg z osmimi točkami, Nantes in Gorenje Velenje sta zbrala po štiri, Ademar Leon pa je še brez. Na začetku junija – če bodo razmere dovoljevale – sta pred velenjsko ekipo še dve tekmi: najprej bo doma (3. ali 4. junija) gostila Magdeburg, nato pa gostovala (6. ali 7. junija) v Nantesu. "Dejstvo je, da se je ligaško domače tekmovanje končalo ravno pred zaključkom rednega dela prvenstva, nato bi nas čakalo še deset tekem končnice za prvaka. Mislim, da je naš klub zaradi tega najbolj oškodovan. Bili smo v težkem ritmu tekem sreda-sobota vse do trenutka, ko so se tekmovanja prekinila. Poznala se nam je tudi nezadostna širina igralskega kadra. V pretekli sezoni smo se ravno v končnici prebili do drugega mesta in prepričan sem, da bi lahko tudi v letošnji sezoni to ponovili," je v uvodu dejal trener velenjske ekipe Zoran Jovičić.

Naslov zasluženo Celjanom, preostala mesta odprta
"Po prikazanem v tej sezoni so Celjani zasluženo zmagali, ostala mesta pa so bila še povsem odprta. V tej sezoni je bilo tudi nekaj izjemno lepih odmevov, v Evropi smo se odlično predstavili in presegli pričakovanja z dvema zmagama nad španskim podprvakom iz Leona. Po koncu državnega prvenstva smo v klubu še vedno v pripravljenosti za nadaljevanje Pokala EHF. Rokometaši vadijo po individualnem programu, takoj ko bo mogoče, pa bomo delo nadaljevali v Rdeči dvorani," je še dodal Jovičić.

Sorodna novica Celjani sedmič zapored prvaki po predčasno končani sezoni