Rado Trifunovič ni več selektor slovenske članske košarkarske reprezentance, poroča Dnevnik. Foto: www.alesfevzer.com
Rado Trifunovič ni več selektor slovenske članske košarkarske reprezentance, poroča Dnevnik. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi mož košarkarske družine ne skriva, da je KZS v stiku z enim najboljših evropskih trenerjev Dimitrisom Itoudisom, dolgoletnim strategom moskovskega CSKA-ja, ki je pod vodstvom grškega strokovnjaka osvojil Evroligo v letih 2016 in 2019.

Rado je dodana vrednost, saj je strokoven, ima čudovit odnos z igralci, ki mu zelo zaupajo, njegov angažma z njimi v smislu individualnih treningov, pogovorov in drugega pa je neprecenljiv. Res pa je, kar je priznal tudi sam, da ni v trenerski kondiciji v smislu, da bi bil stalno v pogonu.

Matej Erjavec

Nadaljevanje pogovora, ko se stvari umirijo
"V tem trenutku do uradnega sodelovanja še ne more priti, saj ne mi ne Itoudis ne vemo, kako bodo stvari potekale naprej. Sva pa v dnevnem stiku, a trenutno košarkarske teme niso v ospredju, temveč to, kaj kdo počne, kako so najine družine in podobno. V sredo sva se dogovorila, da o košarkarskih temah začneva znova govoriti, takoj ko bo zavladala določena stabilnost, torej bo na mizi koledar klubskih in reprezentančnih tekmovanj," je o pogajanjih z Itoudisom dejal Erjavec in dodal, da je Grk počaščen, da se je evropski prvak obrnil nanj, in da interes o sodelovanju obstaja na obeh straneh. Erjavec je v pogovoru za Dnevnik dejal, da je z generalnim sekretarjem zveze Radoslavom Nesterovićem in ožjimi sodelavci iskal rešitev, ki bi prinesla nekaj več, zato so se odločili za "kapitalca", kar Itoudis nedvomno je. Po tej odločitvi je logično sklepanje, da Trifunović ni več selektor Slovenije.

Citat za prebrat: Matej Erjavec

Od Itoudisa se lahko vsak trener česa nauči
"Z Nesterovićem sva se s Trifunovićem pogovorila. Je odličen človek in velik profesionalec. Ob dejstvu, da bi lahko sodeloval z Itoudisom, je zastrigel z ušesi. Prepričan sem, da se lahko od njega vsak trener v Sloveniji veliko nauči," je za omenjeni časnik dejal prvi mož KZS-ja in navkljub slabšim izidom po sanjskem letu 2017, ko je Slovenija osvojila naslov evropskega prvaka, Trifunoviću namenil izbrane besede. "Rado je dodana vrednost, saj je strokoven, ima čudovit odnos z igralci, ki mu zelo zaupajo, njegov angažma z njimi v smislu individualnih treningov, pogovorov in drugega pa je neprecenljiv. Res pa je, kar je priznal tudi sam, da ni v trenerski kondiciji v smislu, da bi bil stalno v pogonu. Potem pride trenutek, ko moraš v treh dneh pripraviti taktiko s tistimi igralci, ki jih v tistem trenutku dobiš, kar ni lahko. So objektivni razlogi, zakaj se mu ni izšlo, bi ga pa vsekakor na košarkarski zvezi želeli zadržati kot del reprezentance še naprej," je še dejal Erjavec.

Predsednik KZS-ja Erjavec ostaja v stiku z Itoudisom