Ulm Jake Lakoviča še naprej preseneča. Foto: www.alesfevzer.com
Ulm Jake Lakoviča še naprej preseneča. Foto: www.alesfevzer.com

Deset najboljših moštev na lestvici pred prekinitvijo zaradi pandemije novega koronavirusa se je uvrstilo v zaključni del sezone, kjer se v Münchnu bojujejo za naslov prvaka. Presenetljivo odlično igrajo košarkarji iz Ulma, ki so bili pred prekinitvijo prav deseti. Vrsta Jake Lakoviča je najprej odpravila favorizirani Bayern, zatem je bila boljša od Oldenburga (85:66), zdaj pa je odpravila še Crailsheim, pri katerem je letos igral Jan Špan, a je vmes že prekinil pogodbo.

Ulm se je tako prvi uvrstil v izločilne boje, kamor gredo štirje najboljši iz skupine. V skupini A je Crailsheim še brez zmage, preostali Oldenburg, Bayern Žana Marka Šiška in Göttingen pa so odigrali po štiri tekme in imajo polovičen izkupiček.

V skupini B sta na vrhu Alba in Ludwigsburg, sledita Vechta in Bamber, brez zmage pa je Fraport. Pri Vechti je na drugi tekmi, ko je bil z 81:76 boljši Ludwigsburg, debitiral Matic Rebec, ki se je v Nemčijo preselil, potem ko je sezono odigral pri Ciboni. Ob debiju je slovenski organizator igral kar dobrih 29 minut. V statistiko je vpisal šest točk (0/2 za dve 2/5 za tri), pet skokov in sedem podaj, izgubil pa je tudi pet žog.

Skupina A: Ulm (3-0), Oldenburg (2-2), Bayern (2-2), Göttingen (2-2), Crailsheim (0-3).

Skupina B: Alba (2-0), Ludwigsburg (2-0), Vechta (1-1), Bamberg (1-1), Fraport (0-2).