Jannik Vestergaard se je izkazal v Bundesligi, igral je za tudi za Hoffenheim in Werder. Foto: Reuters
Jannik Vestergaard se je izkazal v Bundesligi, igral je za tudi za Hoffenheim in Werder. Foto: Reuters

25-letni Danec je od leta 2016 igral za zasedbo iz Mönchengladbacha, pred tem pa je bil član Hoffenheima in Werderja iz Bremna. To je drugi najdražji prestop v zgodovini Borussie iz Mönchengladbacha. Lani je ta ekipa na račun švicarskega reprezentanta kosovskih korenin Granita Xhake, ki je odšel v Arsenal, zaslužila 43 milijonov evrov.

Devetouvrščena ekipa Bundeslige iz pretekle sezone se je okrepila s francoskim napadalcem Alassanejem Pleajem. 25-letnik je podpisal petletno pogodbo, Borussia pa je po poročanju nemških medijev Nici odštela med 20 in 25 milijoni evrov.

"Navdušeni smo, da smo izpeljali prestop, da smo premagali številne prestižne klube, ki so si ga želeli. Allasane si je zelo želel prestopa v naš klub. Gre za vsestranskega nogometaša, ki je hiter in inteligenten, vse svoje kvalitete je že pokazal v francoski in Evropski ligi," je pojasnil športni direktor Borussie Mönchengladbacha Max Eberl.

Plea je kariero začel pri Lyonu, leta 2014 pa se je pridružil Nici. V zadnji sezoni je blestel v napadu ob Mariu Balotelliju, v francoski ligi je v 34 nastopih dosegel 16 golov. Za klub z Azurne obale je skupaj na 135 tekmah dosegel 44 golov.