Odbojkarji ACH-ja so ubranili naslov. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH-ja so ubranili naslov. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani, ki so Zagrebčane dvakrat premagali že v rednem delu lige, so tekmece vsaj v prvih dveh nizih popolnoma nadigrali. Odlično so servirali, kar je le olajšalo delo bloku, hrvaški prvaki, za katere je tudi drugo mesto največji uspeh v tem tekmovanju, so bili večji del tekme popolnoma nemočni.

Slovenski prvaki in branilci naslova so tekmo začeli povsem drugače kot polfinalno proti domači ekipi Union Raiffeisen Waldviertel. Z dobrimi servisi so že hitro pobegnili, dva asa Petra Đirlića sta pomenila vodstvo s 7:3. Legendarni zagrebški trener Radovan Malević je poskušal nalet zaustaviti z odmorom, a to mu ni uspelo ne prvič ne drugič. Ljubljančani so z zavzeto igro prednost le višali, Jan Pokeršnik jim je v napadu zagotovil prvo zaključno žogo, ki jo je z blokom izkoristil Matic Videčnik.

Drugi niz je ACH odprl z vodstvom 6:0, Mladost nikakor ni našla protiorožja za servise Andrije Vilimanovića. Malević je spet poskušal na vse mogoče načine prekiniti prevlado Ljubljančanov, a mu ni uspelo. Varovanci Matije Pleška so bili sproščeni, vse jim je šlo kot po maslu, kar je pri izidu 17:7 kazal tudi semafor. Res je, da so nato tekmecu dovolili, da je nekoliko zmanjšal razliko, se pri izidu približali na vsega štiri točke zaostanka, a hitro je sledil odgovor.

Zagrebčani so v tretjem nizu vendarle pokazali zobe. ACH je še povedel z 10:7, a so tekmeci hitro izničili prednost, po nizu dobrih servisov pa povedli s 16:14. Z dvema točkama razlike so vodili še pri izidu 19:17, prvi so imeli tudi zaključno žogo, a dve zaporedni točki Pokešnika sta v vodstvo pripeljali zmaje, nato pa so igralci Mladosti storili še napako in tekma se je končala.

ACH je dosegel osem asov in isto število blokov, imeli so zanesljiv sprejem in tudi napad. Z 18 točkami je bil najučinkovitejši njihov Hrvat Petar Đirlić, ki je še enkrat več premagal svojega brata Ivana na nasprotni strani. Pokeršnik je dosegel 16 točk, Videčnik se je izkazal s štirimi bloki.


SKLEPNI TURNIR, Zwettl, finale:
ACH VOLLEY - MLADOST ZAGREB
3:0 (14, 18, 24)
223 gledalcev.

ACH Volley: Flajs, Kumer, Purić, Pavlović 4, Satler, Pleško, Dagostino, P. Đirlić 18, Okroglič 5, Vilimanović 7, Pokrešnik 16, Videčnik 8, Kök 1.

Mladost Zagreb: Višić 2, Nikačević 3, Mitrašinović 13, Bakonji, Kovačević 1, Šarčević, Oršolić 10, I. Đirlić, Đukić 1, Vranješ, Dukić 7.

Tekma za 3. mesto:
CALCIT VOLLEY - UNION RAIFFEISEN
1:3 (-18, -21, 23, -27)