V polfinalu zaključnega turnirja v Zwettlu v Avstriji so bili Zagrebčani boljši od Calcita Volleyja (3:1), ACH pa je težje od pričakovanega premagal (3:2) gostitelje turnirja Union Raiffeisen.

Slovenski prvaki se bodo v finalu pomerili z najboljšo hrvaško ekipo, Mladostjo Zagreb, ki doslej v ligi še ni bila boljša kot tretja, v polfinalu pa je danes premagala Calcit Volley. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Slovenski prvaki se bodo v finalu pomerili z najboljšo hrvaško ekipo, Mladostjo Zagreb, ki doslej v ligi še ni bila boljša kot tretja, v polfinalu pa je danes premagala Calcit Volley. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Ljubljančani, ki lovijo svoj deseti naslov v tem tekmovanju, so tekmo začeli brez pravega žara, kar so motivirani gostitelji izkoristili in po izenačenem boju tudi po zaslugi nekaterih sumljivih sodniških odločitev dobili prvi niz. A to je razjezilo varovance Matije Pleška, ki so v nadaljevanju pokazali igro, dostojno branilcev naslova in udeležencev Lige prvakov, posledica tega je bila, da so brez težav prišli do vodstva z 2:1.

Avstrijci, šele petouvrščena ekipa rednega dela, pa se niso predali. V izenačenem četrtem nizu so znova izkoristili slabšo igro zmajev, si s serijo blokov ob koncu priborili "tie break", v katerem pa so bili brez možnosti.

ACH si je z dobrimi servisi Jureta Okrogliča in blokom priboril prednost 10:4, ki jo je zadržal do konca.

Calcit brez finala
Calcit Volleyju se na njihovem četrtem turnirju ni uspelo drugič uvrstiti v finale.
Kamničani so dobili prvi niz, nato zanesljivo izgubili druga dva, v četrtem pa so imeli možnost, da podaljšajo tekmo. Vodili so 24:22, po izenačenju na 24:24 imeli še štiri zaključne žoge, a jih niso izkoristili, ob koncu pa je Bojan Jordanov, sicer najučinkovitejši mož v kamniški vrsti, dobil dva bloka in tekma je bila končana.

SREDNJEEVROPSKA LIGA (M)
SKLEPNI TURNIR, Zwettl

Polfinale

CALCIT VOLLEY - MLADOST ZAGREB
1:3 (21, -21, -19, -28)

Calcit Volley: Pereira 2, Hribar, Bregar 1, Koncilja 5, Mihalj 5, Hebda 23, Jordanov 24, Planinc 11, Brulec, Kvas 1, Lakner, Kotnik 1, Rotar.

Mladost Zagreb: Višić 1, Nikačević 23, Mitrašinović 23, Bakonji 3, Kovačević 13, Šarčević, Oršolić, Đirlić, Đukić 13, Vranješ, Dukić 17.

ACH VOLLEY - UNION RAIFFEISEN
3:2 (-22, 11, 19, -21, 9)

ACH Volley: Flajs, Kumer, Purić, Pavlović 9, Satler, Pleško, Dagostino, Đirlić 16, Okroglič 9, Vilimanović 6, Pokrešnik 11, Videčnik 10, Kök 1.

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder, Darmois 8, Bornemann 12, Bartoš 1, Tille, Fullerton 8, Boff 1, Hahn, Szarek 4, Siwczyk, De Vries 9, Borris 6.


Finale, četrtek ob 20.00:
ACH VOLLEY - MLADOST ZAGREB

Tekma za 3. mesto, četrtek ob 18.00:
CALCIT VOLLEY - UNION RAIFFEISEN