Po uspešnem nastopu v Ligi narodov septembra čaka slovenske odbojkarje nov izziv. Foto: FIVB
Po uspešnem nastopu v Ligi narodov septembra čaka slovenske odbojkarje nov izziv. Foto: FIVB

Turnir se bo začel v sredo, 1. septembra, z obračunoma med Finsko in Severno Makedonijo ter Estonijo in Latvijo. Slovenski odbojkarji pa bodo prvo tekmo na EuroVolleyju odigrali dva dni pozneje, ko se bodo v skupini B v Ostravi pomerili z gostitelji. Tekma se bo začela ob 20.15.

Drugo srečanje skupinskega dela Slovence čaka 4. septembra proti Črni gori, po dnevu premora pa bo v ponedeljek, 6. septembra, sledi obračun z Belorusi, dan pozneje pa z Bolgari. Zadnjo tekmo skupinskega dela bo slovenska reprezentanca, ki je pred kratkim odlično nastopala v Ligi narodov, igrala z Italijo, in sicer 8. septembra.

Prvenstvo bodo poleg Češke gostile še Poljska, Finska in Estonija, na njem pa bodo Slovenci branili srebrno odličje. Poleg Ostrave bo skupinski del potekal še v Krakovu, Tampereju in Talinu. Tekme osmine finala in četrtfinala bodo med 11. in 15. septembrom potekale v Gdansku in Ostravi, finalne boje pa bodo 18. in 19. septembra gostile Katovice.

Naslov evropskih prvakov bodo branili Srbi, ki so si naslov priigrali leta 2019 v Parizu, kjer so v finalu premagali Slovence, Poljaki so bili tretji.


SKUPINA B, Ostrava

Petek, 3. septembra, ob 20.15:
ČEŠKA - SLOVENIJA

Sobota, 4. septembra, ob 16.00:
ČRNA GORA - SLOVENIJA

Ponedeljek, 6. septembra, ob 19.00:
SLOVENIJA - BELORUSIJA

Torek, 7. septembra, ob 16.00:
SLOVENIJA - BOLGARIJA

Sreda, 8. septembra, ob 15.45:
ITALIJA - SLOVENIJA