Mitja Petkovšek računa na adrenalinski pospešek, ki bi ga ob idealni izvedbi vaje najverjetneje ponesel do medalje. Foto: EPA
Mitja Petkovšek računa na adrenalinski pospešek, ki bi ga ob idealni izvedbi vaje najverjetneje ponesel do medalje. Foto: EPA
Mitja Petkovšek
Medalj je v vitrini ogromno, toda med njimi ni olimpijske. Foto: Reuters

"Možnosti za olimpijsko medaljo so približno desetodstotne. Če bi menil, da jih sploh ni, potem v Peking ne bi potoval. Vsekakor sem danes večji optimist kot pred 14 dnevi. V vaji bo prvina belle, izhodiščna ocena je zdaj 16,8. Sam belle niti ni tako težek, v povezavi s tremi toči pa se lahko zgodi marsikaj," je na brniškem letališču pred odhodom v Peking povedal svetovni prvak na bradlji.

Adrenalin in kanček sreče
31-letni Petkovšek, ki ga ameriški tednik Sports Illustrated šteje za prvega favorita, na treningih vaje ne naredi brez napak: "Sem tip tekmovalca, ki za najboljše dosežke rabi močno tekmo in adrenalin ter seveda kanček sreče!" Zdravje je dobro, zagotavlja Petko: "Ravno zdaj ni vse razboleno in menim, da sem se na igre dobro pripravil!"

10 dni od kvalifikacij do finala
Prevelikih apetitov nima niti trener Edi Kolar: "Če bodo vsi opravili svoje vaje, bi Mitja glede na svoje izhodišče lahko računal na peto mesto, a igre so vedno specifična tekma." Kolarja skrbi predolg premor med kvalifikacijami in finalom. "Vmes je kar deset dni in ne bo lahko. Na srečo je Mitja vsaj v kvalifikacijah na vrsti v zadnji skupini in lahko bova malo taktizirala."

T. O.