Primož Kozmus si je nadel lovorov venec. Foto: MMC RTV SLO
Primož Kozmus si je nadel lovorov venec. Foto: MMC RTV SLO
Sara sprejema čestitke
Prihod Rajmonda Debevca
Navijači pozdravili Kozmusa

Vrnitev nosilcev zlate, srebrne in bronaste medalje je na letališču Jožeta Pučnika povzročila skoraj takšno navdušenje in evforijo kot slovenska nogometna reprezentanca po uspešnih misijah v Kijevu (1999) in Bukarešti (2001), s katerimi si je zagotovila nastop na evropskem oziroma svetovnem prvenstvu.

"Korl" najbolj razvnel množico
Kozmus, ki si je na glavo v slogu antičnih olimpijskih zmagovalcev nadel lovorov venec, je pred številne navijače in novinarje stopil prvi. Povedal je, da je najlepši trenutek v Pekingu doživel, ko je njegov veliki tekmec Vadim Devjatovski ob zadnjem metu kladivo zalučal v zaščitno mrežo, kar mu je dokončno zagotovilo zlato.

Pričakuje še več čestitk
O svojih občutkih je spregovoril: "Težko jih je strniti. Lepi so, podobno lepo bo najbrž ob sprejemu doma." Olimpijsko zlato je v Slovenijo pripeljal v osebni prtljagi. Deležen je bilo velikega števila čestitk, hkrati pa je napovedal: "Najbrž jih bom še več."

Čaka ga še veliko obveznosti
"Korl" se je nato ob bučni podpori navijačev in znancev odpravil proti rodnim Brežicam, kjer ga je pozdravilo okoli 3.000 ljudi, danes pa bo z drugimi dobitniki medalj gost sprejema v ljubljanskem BTC-ju. Jutri zvečer bo gostoval še v oddaji olimpijski S5 na TV Slovenija 2.
Pol ure kasneje se je dihalo lažje
Dobre pol ure za Brežičanom, ko se je po vrhuncu že nekoliko lažje dihalo, sta skozi vrata letališke avle stopila še Sara Isakovič in Rajmond Debevec.

Sara bo hitro znova pakirala kovčke
"Zagotovo sem vesela, da sem dala pogon celi reprezentanci, da vidijo, da se lahko osvoji medaljo," je zrelo razmišljala Isakovičeva, ki je začela niz petih slovenskih medalj v Pekingu. Srebrna z 200 metrov prosto bo doma vsega štiri dni, saj se že v nedeljo, 24. avgusta, odpravlja v Kalifornijo, kjer bo na univerzi Berkeley združila svojo športno in študijsko pot.

Ne bo zdržal do konca
Po treh tednih bivanja na Kitajskem se je vrnitve domov najbolj razveselil Debevec: "Vedno, ko se vračaš domov k družini, je najlepše. Ko se vračas s kolajno, je pa še neštetokrat lepše. Zdaj me čaka še sprejem v Škofljici. Bojim se, da ne bom zdržal do konca."

A. V./M. R.















Sara sprejema čestitke
Prihod Rajmonda Debevca
Navijači pozdravili Kozmusa