Ronaldinho bo v svoj novi klub Milan prišel z bronasto olimpijsko medaljo. Foto: Reuters
Ronaldinho bo v svoj novi klub Milan prišel z bronasto olimpijsko medaljo. Foto: Reuters
Lena Schönebron
Lena Schönebron je takole tekla zlati medalji naproti. Foto: EPA
Zadetki s tekme Brazilija - Belgija

Znani so finalisti v košarki, rokometu, odbojki, vaterpolu in baseballu. Tretjo mesto na nogometnem turnirju je pripadlo Brazilcem, ki so s 3:0 ugnali Belgijce. Svetovne prvakinje v hokeju na travi, Nizozemke, so osvojile še olimpijski naslov, potem ko so v finalu z 2:0 premagale Kitajsko.

V odbojki na mivki sta slavila Američana Philip Dalhausser in Todd Rogers pred dvema brazilskima dvojicama. Organizatorji so vendarle premierno izpeljali BMX-program, kjer je med moškimi zmagal Latvijec Maris Strombergs, med dekleti pa Francozinja Anne-Caroline Chausson. V kajaku in kanuju na mirnih vodah je bilo 6 končnih odločitev. Izidi.

Kitajke drugič pobrale prav vse
Zlati kolajni v taekwondoju sta odšli v Južno Korejo in Iran. Kitajka Žang Jining je potrdila sloves številke ena svetovnega namiznega tenisa. V finalu je s 4:1 v nizih odpravila rojakinjo Vang Nan. Tudi bron je z Juo Gue ostal doma. Šele drugič po letu 1988 se je zgodilo, da so vse tri kolajne v eni disciplini ostale na Kitajskem. Nemka Lena Schöneborn se je okitila z zlatom v modernem peteroboju.

Tudi B-test Blonske pozitiven
Mednarodni olimpijski komite je sporočil, da je bil tudi B-vzorec drugouvrščene v sedmeroboju Ljudmile Blonske pozitiven. V njeni krvi so našli anabolični steroid metiltestosteron. Ukrajinko bodo najverjetneje izključili iz iger, grozi pa ji tudi dosmrtna prepoved nastopanja.

A. V.

Zadetki s tekme Brazilija - Belgija