Igor E. Bergant obljublja zanimive oddaje. Foto: MMC RTV SLO
Igor E. Bergant obljublja zanimive oddaje. Foto: MMC RTV SLO
Peter Kauzer
Produkcijska ekipa TV Slovenija bo v Pekingu skrbela tudi za prenose kajaka in kanuja na divjih vodah. Foto: www.kajak-zveza.si

Dogajanje v kitajski prestolnici boste lahko vsak dan spremljali od 4. ure zjutraj do 22.00, zvečer pa bo na sporedu tudi posebna olimpijska oddaja, ki jo bosta izmenično urejala in vodila Igor E. Bergant in Urban Laurenčič. Ta ne bo prinašala le pregleda dnevnega dogajanja, ampak bo bolj sproščenega tipa.

Klemenčič, dr. Hosta ...
"Skozi sproščen pogovor in ob ogledu zanimivih slikovnih utrinkov bomo skupaj s stalnimi gosti poskušali podoživeti olimpijski dan,"
pravi Bergant, ki je k sodelovanju privabil nekdanjega veslača Janija Klemenčiča in dr. Milana Hosto, profesorja na fakulteti za šport, ki bo predstavil predvsem pogled na filozofijo športa. Če ne bo dosegla olimpijske norme, bo gostja bržkone tudi atletinja Alenka Bikar.

"Klemenčič je na šport vedno gledal malce drugače, poleg tega pa ljudje, ki so bili na nekih prizoriščih kot tekmovalci, opazijo marsikaj, česar navadni smrtniki niti ne vidimo. Prav to si obetamo od gostov," dodaja Bergant.

Daljša poročila ob 13.00
Veliko bo neposrednih prenosov in skrajšanih posnetkov, ki jih bodo povezovali s studijskim delom. Poleg običajnih informativnih oddaj po Dnevniku in Odmevih bo daljša tudi vodena informativna oddaja ob 13.00, ki bo dolga 10 minut.

Ekipa v Ljubljani bo bdela nad celotnim programom, v Peking pa odhaja 30-članska odprava novinarjev, komentatorjev, snemalcev, montažerjev in tehnikov.

Izkušena in kvalitetna produkcijska ekipa TV Slovenija bo sodelovala tudi pri prenosih iz Pekinga. 36 ljudi bo za številno občinstvo po vsem svetu pripravljalo prenose tekem v kajaku in kanuju na divjih vodah in prenose novega olimpijskega športa, BMX kolesarjenja na grbinah.

M. R.