Olimpijske igre bo RTV Slovenija pokrila z vseh zornih kotov. Foto: MMC RTV SLO
Olimpijske igre bo RTV Slovenija pokrila z vseh zornih kotov. Foto: MMC RTV SLO
Zvezdan Martič, vodja MMC-ja
Zvezdan Martič: O vsebini drugega kanala se bomo glede na aktualnost dogodkov odločali sproti. Foto: RTV SLO
Sara Isakovič
Večina si bo ob nastopu Sare Isakovič navila budilke. Tisti, ki boste njen nastop zamudili, si ga boste ogledali na tej strani. Foto: Reuters
Igor E. Bergant
Tako kot na Euru vas bo s svojimi dnevniki razveseljeval Igor E. Bergant. Foto: MMC RTV SLO

Na strani www.rtvslo.si/oi2008, ki je štartala danes, bo od 8. do 24. avgusta za vas 24 ur na dan dežurala novinarsko-programerska ekipa Multimedijskega centra. Prepričani smo, da bomo zadovoljili tudi najbolj petične okuse.

Na spletnem portalu dva prenosa hkrati
Največja novost je video oblika prenosov prek spleta. Obiskovalci portala bodo lahko izbirali med dvema prenosoma dogodkov v živo. S klikom na zavihek "v živo" boste lahko izbirali med aktualnim prenosom drugega programa TV SLO in t. i. "alternativnim programom", kjer bomo prenašali eno od tekmovanj na preostalih 11 kanalih, kolikor jih bo preko Evrovizije imela na voljo Televizija Slovenija. O vsebini drugega kanala se bomo na MMC-ju odločali sproti in skušali ugoditi tudi vašim željam. Ta kanal bo brez komentarja.

Zamudili ne boste prav ničesar
Obiskovalci portala si bodo lahko v prenosih in posnetkih ogledali vse slovenske nastope in vrhunce preostalih tekmovanj. Če boste naprimer zamudili zgodnjejutranji nastop plavalke Sare Isakovič, si ga boste lahko v videonovicah na našem portalu ogledali kadarkoli. Zagotovo boste podrobno analizirali tudi finale teka na 100 metrov, ki bo v posnetku dosegljiv nekaj minut po zaključku.

Na portalu si že zdaj lahko ogledate podrobne predstavitve slovenskih športnikov, si preberete intervjuje glavnih naših adutov, pregledate podroben spored po dnevih in športih, poskrbljeno pa je tudi za ljubitelje statistike.

Animirana aplikacija in dnevnik Igorja E. Berganta
V naslednjih dneh bodo sledili pregledi favoritov za medalje po posameznih športih, dodatni intervjuji, zanimivosti, posebna novost pa bo animirana spletna aplikacija s predstavitvijo vseh športov. Vas zanima, kakšni so čari modernega peteroboja, konjeništva in drugih eksotičnih športov? Vse boste na zanimiv način, ki spominja na računalniško igrico, izvedeli v kratkem. Vsega pač ne moremo izdati takoj. Ne bo manjkal niti olimpijski dnevnik Igorja E. Berganta, ki vas je navdušil med Eurom.

Velik poudarek na igrah z žogo
Televizijskega programa na drugem programu TV SLO skupaj 280 ur ali 15 ur dnevno. Ustvarjalo ga bo 29 delavcev televizije, v ljubljanskih studiih pa dodatnih 50. Pokriti bodo vsi slovenski dogodki, velik poudarek pa bo tudi na igrah z žogo.

Prvi teden začetek ob štirih zjutraj
Televizija Slovenija bo v prvem tednu s prenosi začenjala ob 4. uri s plavalnimi tekmovanji, v drugem tednu pa se bo nekoliko prilagajala programu v Pekingu, saj ni stalnice, ki bi določala uro začetka prenosov, kot je to v prvem tednu plavanje. Ob tem televizija pripravlja posebne oddaje, tudi večerno oddajo z gosti, nekdanjim veslačem Janijem Klemenčičem, atletinjo Alenko Bikar ter filozofom in sociologom dr. Milanom Hosto. Četrti gost bo aktualen glede na dogodke na Kitajskem. Oddajo bosta vodila Igor E. Bergant in Urban Laurenčič. Razširjen bo tudi informativni del oddaj na prvem programu.

R. K.