Mitja Petkovšek se bo v soboto poskušal prebiti v finale, kar je osnovni cilj. Foto: Reuters
Mitja Petkovšek se bo v soboto poskušal prebiti v finale, kar je osnovni cilj. Foto: Reuters
Luka Špik
Luka Špik, ki se mu je zacelila poškodba na roki, je previden z napovedmi. Foto: MMC RTV SLO
Petkovšek znižuje pričakovanja

Na slovesni dobrodošlici, ki jo prireditelji pripravijo vsaki udeleženki olimpijskih iger, sta bila tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič in minister za šolstvo in šport Milan Zver. Andraž Vehovar, vodja slovenske olimpijske delegacije, je županji olimpijske vasi izročil priložnostno darilo, skrinjico, v kateri je bila penina z zlatom.

Formo so dobro načrtovali
Trener veslačev Miloš Janša medtem sporoča, da so slovenski čolni na treningih zelo hitri: "Meritve so sicer malce nenatančne, saj stalno piha nasprotni veter. Če pa pogledam naše rezultate in jih primerjam s tistimi od tekmecev, nekaj nam jih je uspelo dobiti, so vsi trije čolni kar precej hitri. To je potrdilo, da smo dobro tempirali formo."

Vroče za znoret!
Luka Špik le ni tako optimističen: "Malce sem imel težav zaradi onesnaženega zraka, malce tudi zaradi spremembe podnebja in časovne razlike. Upam, da je to edini razlog, da nama z Iztokom čoln še ni stekel tako, kot si želiva!" Vse moti vročina, ki doseže 38 stopinj. "Vroče je za 'znoret', sicer pa sem vedno bolj prepričan, da se nam bo uspelo prebiti v finale. Tako hitri smo, kot še nikoli," napoveduje član četverca Tomaž Pirih.

Belgijec uničuje bradljo
Telovadec Mitja Petkovšek je na zadnjem uradnem treningu spoznal, da mu utegne belgijski tekmovalec, ki tako na treningu kot na tekmi nastopa pred njim, "uničiti" bradljo: "Ima povsem svoj način mazanja lestvin in izpiranja. Bradlja je bila popolnoma uničena. Problem je izreden, saj ne morem nastopiti, če na tekmi nimam pravega oprijema. Če bo tako, bi bilo boljše, da domov odpotujem že danes!"

Šajnova s poškodbo gležnja
Petkovšek bo na naslednjem skupnem treningu (v soboto bodo že kvalifikacije bradlje) skupaj s trenejem poskušal belgijskemu tekmovalcu pokazati, kako naj ravna z bradljo. Adeli Šajn, ki ni mogla prehvaliti razmer in prvih vtisov v olimpijski vasi in dvorani, se prvi trening ni izšel po načrtih. Doskočila je, preden je dokončala vijak, pri tem pa se ji je spet obnovila poškodbo gležnja. Vseeno njen nastop ni vprašljiv.

T. O.

Petkovšek znižuje pričakovanja