Sara Isakovič je spet navdušila z zgovornostjo in sproščenostjo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sara Isakovič je spet navdušila z zgovornostjo in sproščenostjo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sara Isakovič
Blejski župan Janez Fajfar je Sari podaril sliko in se ob tem pošalil, da bi najbrž potrebovala kar cel zabojnik, da bi vsa darila lahko odnesla s seboj na študij v ZDA. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Na sprejemu blejskih olimpijcev je bila seveda v ospredju srebrna plavalka Sara Isakovič. "Občutki so krasni! Spet sem doma, tu so vsi prijatelji in moja družina. Nasmešek mi kar ne gre z obraza. Veliko mi pomenijo ta toplina, gostoljubnost in občutek, da si spoštovan," je za MMC povedala Isakovičeva, ki je bila navdušena nad novo himno. Spesnil jo je minister za šolstvo in šport Milan Zver skupaj s koroško zasedbo Piksna.

S policijskim spremstvom iz Ljubljane na Bled
Pesem je zadonela tudi v Zdraviliškem parku na Bledu, kjer je lepo število navijačev poleg plavalne junakinje pozdravilo tudi veslače. Sreda je bila zelo naporen dan za Saro Isakovič. Najprej je šla na ameriško veleposlaništvo, kjer je urejala vse potrebno za pot v ZDA. Nato je morala na sprejem v Ljubljano in, da ne bi zamudila, s posebnim policijskim spremstvom še na Bled: "Zame je bila to posebna izkušnja. Počutila sem se kot predsednik države!"

Pirih domov prinesel zlato drisko
Čestitke so prejemali tudi veslači, zlasti četverec, ki je osvojil četrto mesto. Tomaž Pirih se je pošalil, da je iz Pekinga kljub vsemu prinesel zlato. Žal ne zlate medalje, ampak zlato drisko, kot se je izrazil, zato si je najbolj od vsega zaželel, da bi lahko odšel na stranišče. Da bodo veslači še naprej lahko dosegali vrhunske rezultate, bo poskrbel novi veslaški center na Bledu. Minister Zver in blejski župan Janez Fajfar sta ob sprejemu olimpijcev podpisala pogodbo o sofinanciranju gradnje centra, ki naj bi bil zgrajen tik pred začetkom svetovnega prvenstva leta 2010.

T. O.