Peter Kauzer je bil v prvi vožnji brezhiben. Foto: Reuters
Peter Kauzer je bil v prvi vožnji brezhiben. Foto: Reuters
Debevec nič kaj dobre volje
Vinčec tik pod stopničkami
Kauzer najboljši v kvalifikacijah
Sara odlično v paradni disciplini
Slovenske minute tretjega dne
Olimpijski rekord Sare Isakovič

Hrastničan je bil že po prvi vožnji več kot tri sekunde pred vsemi, na koncu pa je njegova prednost ob lagodnih zadnjih zavesljajih znašala sekundo in 57 stotink. Kauzer je že pred začetkom napovedal, da je njegov cilj boj za zlato. Polfinale in finale bosta v torek.

"Vseh 15 finalistov je sposobno poseči po odličjih. Če bom nastopil tako kot danes, se nimam ničesar bati. Potrebno bo kontrolirano odpeljati vso progo in biti vsak trenutek skoncentriran. Proga je izjemno težka. Vsaka napakica te lahko stane visoke uvrstitve," je takoj po nastopu povedal Kauzer.

Ne poznate pravil in opreme pri kajak-kanuju? Kliknite tukaj.

Olimpijski rekord kmalu zrušen
Sara Isakovič
je odlično opravila kvalifikacijski nastop v paradni disciplini 200 metrov prosto. Postavila je ne le državni, ampak celo olimpijski rekord 1:55,86 in napredovala v polfinale. Rekord ni dolgo držal, saj je Italijanka Federica Pellegrini v naslednji skupini plavala svetovni rekord 1:55,45. Samo ti dve plavalki sta se spustili pod mejo 1:56.

Desno si oglejte vse slovenske nastope 3. dne

Polfinale v torek, finale v sredo
"Komaj sem čakala na nastop, v Pekingu se res počutim dobro, močno. Uspelo mi je plavati sproščeno. Izid je fenomenalen, bazen je izredno hiter! Vesela sem tudi uspeha Pellegrinijeve, saj naju sedaj čaka zanimiva borba še na dveh tekmah na teh OI. Želim si, da bi se ponoči dobro regenerirala," je bila po svojem nastopu prezadovoljna 20-letna Blejka. Polfinalni nastop jo čaka v torek. Finalni nastop osmerice bo v sredo ob 4.11. Anja Klinar je na 200 metrov mešano plavala 2:15,39 in imela 25. čas kvalifikacij.

Vinčec peti, uspešna tudi dvojca v razredu 470
Gašper Vinčec je v peti regati najprej zasedel izvrstno tretje mesto, šesto pa končal kot 13. Skupno je peti. Uspešen prvi dan je za jadralnimi dvojci v razredu 470. Karlo Hmeljak in Mitja Nevečny sta peta, Klara Maučec in Vesna Dekleva Paoli pa šesti.

Skromen nastop Debevca
Že zjutraj je nastope v kvalifikacijah z zračno puško sklenil Rajmond Debevec, ki je zasedel 31. mesto. Takšno uvrstitev je dosegel tudi v Atenah pred štirimi leti. Zmagal je Indijec Abhinav Bindra.

Finala že pred nastopom ni pričakoval, njegova paradna disciplina, trojni položaj z malokalibrsko puško, pa šele prihaja. V petek ga čaka naslednja disciplina: malokalibrska puška leže.

Ž. K./R. K./T. O.

Debevec nič kaj dobre volje
Vinčec tik pod stopničkami
Kauzer najboljši v kvalifikacijah
Sara odlično v paradni disciplini
Slovenske minute tretjega dne
Olimpijski rekord Sare Isakovič