Chiari Cainero je v dodatnem streljanju ohranila najbolj mirne živce. Foto: Reuters
Chiari Cainero je v dodatnem streljanju ohranila najbolj mirne živce. Foto: Reuters

42-letna tekmovalka je vid na eno oko zaradi raka izgubila pri dveh letih, v Pekingu pa je tekmovala na svojih prvih olimpijskih igrah. V neugodnih razmerah je zadela 63 tarč od 75 in osvojila 16. mesto. Da bi se prebila v boj za medalje, bi morala zadeti šest tarč več.

Ima svojo strategijo
"Za razliko od preostalih tekmovalk nimam obrobnega vida, prav tako nimam globinskega vida. V svetovni vrh se mi je uspelo prebiti le zaradi vztrajnosti. Da sem lahko uspela, sem morala prirediti svojo strategijo, tako stojim bolj zadaj, da imam nekoliko boljši pogled," je pripovedovala Francozinja.

"Težave imam predvsem, kadar tarča prileti z leve strani," pripoveduje Girardetova. V svojem športu je bila izjemno uspešna, saj je bila v streljanju na glinaste golobe štirikratna svetovna prvakinja.

Napeto za zlato medaljo
Boj za zlato medaljo v skeetu je bil neverjetno izenačen, saj so tri tekmovalke dosegle po 93 točk. Dodatna strela sta zlato medaljo prinesla Italijanki Chiari Cainero, srebro Američanki Kimberly Rhode, bron pa Nemka Christine Brinker.

S. J.