Matthew Emmons je znova veliki poraženec olimpijskega finala. V Atenah je s prvega padel na osmo mesto, tokrat na četrto. Foto: Reuters
Matthew Emmons je znova veliki poraženec olimpijskega finala. V Atenah je s prvega padel na osmo mesto, tokrat na četrto. Foto: Reuters
Katerina Emmons in Li Du
Še dobro, da je imela družina Emmons v Pekingu še eno orožje. Katerina je osvojila zlato in srebro. Foto: Reuters
Neverjetna napaka Emmonsa

27-letni računovodja iz New Jerseyja je pred štirimi leti v Atenah z zadnjim strelom v tarčo Rajmonda Debevca zapravil zlato kolajno, nato pa po razpletu spoznal bodočo ženo.

Nekaj dobrega se bo izcimilo ...
"Zdaj se ga nameravam pošteno napiti s pivom. Stvari se zgodijo z razlogom. To sem povedal že prejšnjič, ko se mi je to zgodilo. Takrat je bila razlog Katie, tokrat (še) ne vem, kaj je. Sem pa prepričan, da se bo nekaj dobrega izcimilo iz tega," je presenetljivo dobro razpoloženi Emmons razlagal novinarjem v Pekingu, potem ko je tudi s tokratnim zadnjim strelom zapravil olimpijski naslov, obenem pa bron podaril slovenskemu šampionu.

Usodna je bila atenska pivnica
Emmons je Katerino Kurkovo, prav tako strelko in že olimpijsko prvakinjo v Pekingu, spoznal v atenski pivnici. Čehinja, ki je takrat že končala svoje nastope, je kot gostja nastopala za državno televizijo, po veliki nesreči Američana pa pristopila k njemu in mu povedala, da je zanjo najboljši strelec na svetu.

Ni mu bilo namenjeno
Tokrat so gledalci pred televizijskimi zasloni lahko videli, kako je novo zapravljeno priložnost svojega moža pospremila s šokiranim obrazom in široko odprtimi usti: "Enostavno mu ni bilo namenjeno."

Milijonkrat je že končal z desetko
Emmons, ki je bil na poti k zrušitvi Debevčevega olimpijskega rekorda iz leta 2000, je ponudil takšno mnenje odločilnih trenutkov: "Hudiča, ne vem, se zgodi. Seveda bodo ljudje videli le to. Bil sem dvakrat na olimpijskih igrah, dvakrat v finalu in dvakrat v enakem položaju. In to izstopa. Ampak v milijon drugih finalih sem z zadnjim strelom zadel desetico."

Ž. K.

Neverjetna napaka Emmonsa