Kanadski igralci krlinga se veselijo tretjega zaporednega naslova olimpijskih prvakov. Foto: Reuters
Kanadski igralci krlinga se veselijo tretjega zaporednega naslova olimpijskih prvakov. Foto: Reuters
Victor An
Victor An - ruski junak hitrostnega drsanja na kratke proge. Foto: Reuters
Vrhunci 15. dne: An Rusiji pridrsal dve zlati

V krlingu so olimpijski prvaki še tretjič zapored postali Kanadčani, ki so v finalu z 9:3 brez težav ugnali Britance. Kanada je takoj v tej disciplini osvojila dve zlati odličji, saj so olimpijske prvakinje postale tudi Kanadčanke, ki so v finalu že predtem odpravile Švedinje.

Vroče je bilo tudi na Rdeči Poljani, kjer smo dobili najmlajšo olimpijsko zmagovalko v zgodovini alpskega smučanja. Ta je v slalomu postala Američanka Mikaela Shiffrin. Tina Maze je v prvi vožnji osvojila odlično 3. mesto, a napad na tretjo kolajno na letošnjih igrah se ji ni posrečil - na koncu je bila osma.

Sachenbacherjeva padla na dopingu
Ukrajinske biatlonke so osvojile zlato odličje na zadnji ženski preizkušnji na olimpijskih igrah. Štafetno preizkušnjo je malce zasenčil prvi dopinški primer v Sočiju. Srebro je osvojila Rusija, bron pa Norveška. Še najbolj pa odmeva vest, da je nemška smučarska tekačica Evi Sachenbacher-Stehle, ki je osvojila pet kolajn, jemala nedovoljena poživila.

Anu novi odličji
Dobili smo tudi dve končni odločitvi v hitrostnem drsanju na kratke proge. V moški preizkušnji na 500 m je slavil Rus Victor An, drugi je bil Kitajec Dažing Vu, tretji pa Kanadčan Charle Cournoyer. An je zlato osvojil tudi v štafeti na 5.000 m, kjer so zmagali Rusi, drugi so bili Američani, tretji pa Kitajci. To je bilo za Ana že šesto olimpijsko zlato, več jih imata le Bjorn Daehlie in Ole Einar Björndalen (oba po 8). V ženski preizkušnji na 1.000 m je zmagala Korejka Park Hi Sung, druga je bila Kitajka Kešin Fan, tretja Šim Hi Suk.

Vrhunci 15. dne: An Rusiji pridrsal dve zlati