Rusija je na ekipni tekmi v umetnostnem drsanju prepričljivo in pričakovano osvojila zlato kolajno. Foto: EPA
Rusija je na ekipni tekmi v umetnostnem drsanju prepričljivo in pričakovano osvojila zlato kolajno. Foto: EPA
Jamie Anderson
Jamie Anderson je osvojila naslov olimpijske prvakinje v deskanju po objektih. Foto: Reuters
Zoeggeler pisal zgodovino olimpizma
Vrhunci 3. dne iger

Prevčev uspeh sta na srednji skakalnici dopolnila še Jernej Damjan, ki je osvojil 9. mesto in Jurij Tepeš, ki je bil 26. Vse skupaj je sicer nekoliko skazila poškodba kolena ob padcu Roberta Kranjca v kvalifikacijah, zaradi česar je odpovedal nastop na tekmi.

Biatlonke so tekmovale v šprintu. V boj za visoka mesta se je podala tudi Teja Gregorin, ki je prvo streljanje opravila brezhibno, v stoje pa je zgrešila strel, zaradi česar je izgubila boj za kolajne. Na koncu je osvojila 15. mesto, olimpijsko zlato pa je ubranila Slovakinja Anastazija Kuzmina.


Prvi vrhunec dobil Avstrijec Mayer

Prvi vrhunec tretjega dne iger v Sočiju je bil moški smuk v Rdeči Poljani, kjer je smukaško elito ugnal mladi Avstrijec Matthias Mayer. V moškem skiatlonu na 30 km je slavil Dario Cologna pred Marcusom Hellnerjem in Martinom Johnsrudom Sundbyjem. Rusi so medaljo zgrešili za las, Maksim Vilegžanin je bil četrti.

Andersonova ZDA prideskala drugo zmago po objektih
Američanka Jamie Anderson je zmagovalka deskanja po objektih za ženske. Andersenova je s 95,25 točke ameriški reprezentanci zagotovila že drugo zmago v tej disciplini, potem ko je v soboto slavil njen rojak Sage Kotsenburg. Štirikratna zmagovalka je zlasti v drugo deskala brezhibno in dosegla kar 95,25 točke. Drugo mesto je osvojila Finka Enni Rukajarvi z 92,5 točke, tretja je bila Britanka Jenny Jones (87,25).
Prvovrstni rekord Zögglerja
Dobili smo tudi olimpijsko prvakinjo v hitrostnem drsanju na 3.000 m. Zmagala je Nizozemka Irene Wust, druga je bila Čehinja Martina Sablikova, tretja pa Rusinja Olga Graf. Grafova je tako Rusiji vendarle priborila prvo olimpijsko odličje na letošnjih igrah. Prvo zlato kolajno pa je Rusija osvojila na ekipni tekmi umetnostnega drsanja, kjer so drugo mesto osvojili Kanadčani, tretjega pa Američani. Sankači so se udarili v enosedu, najhitrejši je bil Nemec Felix Loch, drugo mesto je osvojil Rus Albert Demčenko, bron pa je pobral legendarni Italijan, veteran Armin Zoeggeler, ki je postavil prvovrstni rekord: postal je prvi športnik, ki je kolajno osvojil na šestih različnih olimpijskih igrah!

Zoeggeler pisal zgodovino olimpizma
Vrhunci 3. dne iger