Nesrečna Marija Komisarova je nastopala že v smučanju po objektih, tragedija pa se je zgodila med treningom skikrosa. Foto: Reuters
Nesrečna Marija Komisarova je nastopala že v smučanju po objektih, tragedija pa se je zgodila med treningom skikrosa. Foto: Reuters
Skeleton
Skeleton je eden najbolj norih olimpijskih športov - z glavo navzdol po bob stezi. Foto: Reuters
Zbigniew Brodka
Zbigniew Brodka je Poljski priboril tretjo zlato medaljo. Foto: EPA
Vrhunci 9. dne iger

Prevc je upravičil vlogo vročega favorita za medalje in na večerni tekmi na veliki skakalnici osvojil še bron. Po prvi seriji je zasedal četrto mesto.

Hokejisti Slovenije so z neverjetno predstavo, gotovo eno najboljših v zgodovini reprezentance, s 3:1 premagali Slovaško.

Tini Maze se napad na novo kolajno v superveleslalomu ni posrečil. Potem ko je Mazejeva z zlato medaljo na smuku kronala izjemno kariero, se ji tokrat ni izšlo po željah in se je morala zadovoljiti s petim mestom. Zmagala je Anna Fenninger.

Dekleta štafeto končala na 11. mestu
Žensko tekaško štafeto 4 x 5 km so po odličnem finišu Charlotte Kalle dobile Švedinje. Slovenska četverica si je želela uvrstitve med deset, končala pa je na 11. mestu. V hitrostnem drsanju na kratke proge smo videli dve končni odločitvi.

An osvojil zlato še za Rusijo
Preizkušnjo na 1.500 m je dobila Kitajka Jang Žu, druga je bila Korejka Suk-Hi Šim, tretja pa Italijanka Arianna Fontana. Na 1.000 m v moški konkurenci so Rusi slavili dvojno zmago. Olimpijski prvak je postal Victor An, ki je na olimpijskih igrah v Torinu leta 2006 osvojil tri zlate medalje za državo svojega rojstva Južno Korejo. A po sporu z južnokorejskimi uradniki je začel nastopati za Rusijo. Drugi je bil Vladimir Grigorev, tretji pa Nizozemec Sjinkie Knegt. Z zlatom na 1.500 m se je okitil Poljak Zbigniew Brodka, ki je za tri tisočinke sekunde ugnal Nizozemca Koena Verwija. Bron je šel z Dennyjem Morrisonom v Kanado.

Prva resna nesreča v Sočiju
Med treningom smučark prostega sloga v smučarskem krosu se je v soboto zgodila prva resna nesreča na igrah v Sočiju. Rusinja Marija Komisarova je tako nesrečno padla na zahtevni progi, da si je pri tem zlomila 12. prsno vretence, obenem je prišlo do premika skeletnih elementov. 23-letnica je bila ves čas pri zavesti, a so bile poškodbe prehude, da bi jo z letalom prepeljali v Moskvo. Komisarovo so tako operirali v bolnišnici v Rdeči Poljani. Šesturna operacija naj bi bila uspešna.

Igre že končali tudi Maksimočkin, Perko in Weiratherjeva
Njena poškodba se je zgodila le dva dni za tem, ko si je na stezi po nesreči z bobom eden izmed delavcev ob progi zlomil dve kosti v nogi. Med drugim so igre zaradi poškodb že končali smučarski skakalec Maksim Maksimočkin ter alpska smučarja Rok Perko in Tina Weirather.

Vrhunci 9. dne iger