Tina Maze je bila najboljša alpska smučarka Sočija. Če bo obdržala to formo, bi lahko posegla v boj za veliki kristalni globus. Foto: STA
Tina Maze je bila najboljša alpska smučarka Sočija. Če bo obdržala to formo, bi lahko posegla v boj za veliki kristalni globus. Foto: STA
Mazejeva in Kostelić toplo sprejeta v Zagrebu
Tina Maze dobila velik zalet za konec sezone

zlati olimpijski medalji Tine Maze še kakšen mesec v domovini ne bosta "na ogled", a smučarska šampionka bo v torek vendarle rajala s sokrajani iz Črne.

V ekipi aMaze se po izjemno uspešnih olimpijskih igrah pričakovano niso odločili za proslavljanje, ampak so se lotili priprav na nadaljevanje sezone svetovnega pokala, v katerem ima Tina Maze še vedno možnosti za ubranitev velikega kristalnega globusa. Za sprejeme, proslavljanje in zabavo v natrpanem urniku tekmovanj bo čas po 16. marcu, vseeno pa bodo v Črni na Koroškem 30-letni Mazejevi v torek, 25. februarja, pripravili sprejem. "Sprejem za našo šampionko Tino Maze bo v torek ob 17. uri v središču Črne na Koroškem," so potrdili na občini.

Mazejeva se je iz Sočija vrnila v nedeljo z letalom, na katerem je bil tudi Ivica Kostelić, pristala pa je na zagrebškem letališču Pleso. Ta konec tedna sta na sporedu superkombinacija in smuk v Crans Montani, nato sledijo še veleslaloma in slalom v Aareju ter finale sezone svetovnega pokala s sklepnimi tekmami v Lenzerheideju.

Olimpijski komite Slovenije sprejem za izjemno uspešne olimpijce pripravlja po koncu zimske sezone. "Če bi ga priredili v prihodnjih dneh, bi bilo športnikov malo. Vsi imajo obveznosti v svetovnem pokalu, tako da bomo sprejem pripravili po končani zimski sezoni," je pojasnil predsednik OKS-ja Janez Kocijančič.



V torek tudi sprejem za Žana Koširja

V Tržiču je medtem vse pripravljeno na sprejem prvega tržiškega športnika z olimpijskim odličjem, bronastega in srebrnega olimpijca Žana Koširja. Sprejem za sijajnega deskarja bo v torek ob 18. uri na Trgu svobode.

Svetovni pokal skupno (24/34):  
  1. M. HÖFL RIESCH   NEM  1.079
  2. T. WEIRATHER     LIE    943
  3. A. FENNINGER     AVT    871
  4. L. GUT           ŠVI    796
  5. T. MAZE          SLO    754
  6. M. SHIFFRIN      ZDA    650
  7. E. GÖRGL         AVT    489
  8. N. HOSP          AVT    467
  9. M. GAGNON        KAN    453
 10. M. PIETILAE-H.   ŠVI    418
 ...                            
 39. I. ŠTUHEC        SLO    129
 52. M. FERK          SLO     92
104. K. LAVTAR        SLO      9
                                
Mazejeva in Kostelić toplo sprejeta v Zagrebu
Tina Maze dobila velik zalet za konec sezone