Petra Majdič je klepetala z vami iz Sočija. Foto: STA
Petra Majdič je klepetala z vami iz Sočija. Foto: STA
Petra Majdič
Petra Majdič je v nepozabnem šprintu leta 2010 osvojila bronasto olimpijsko medaljo. Tokrat je na igrah v vlogi vodje slovenske reprezentance. Foto: EPA

"Tekma je bila bolj nočna, novinarska konferenca se je končala ob 1.30 ponoči in medalje Petra Prevca ni bilo možno proslavljati prav glasno, kajti tu veljajo določena pravila, poleg tega so imeli nekateri, na primer alpske smučarke, zjutraj zelo pomembno tekmo. Tako da - zabava nas še čaka," je povedala Majdičeva, ki je v Sočiju vodja slovenske olimpijske reprezentance.
Njen posel ni preprost: "Naporno je, ker v povprečju zaradi poznih tekem in časovnega zamika spim le štiri ure. Že ob 7.30 (po slovenskem času ob 4.30) me čaka brifing vodij reprezentanc. A če športniki zmorejo svoje napore, jih bomo mi tudi!"
O tem, kako gre Robiju Kranjcu po poškodbi kolena, je povedala: "Stanje stabilno in vsi skupaj intenzivno delajo na tem, da bi se izboljšalo oziroma normaliziralo do te mere, da bi lahko nastopil na veliki skakalnici. Upamo na ugoden razplet. Je pod stalnim nadzorom dr. Stražarja (ortopeda) in fizioterapevtov."

V klepetu seveda ni šlo brez spominov na njeno nepozabno zgodbo in bronasto olimpijsko medaljo v šprintu (prav danes bodo tekačice tekmovale v tej disciplini) pred štirimi leti. Bi danes naredila isto, torej tekmovala s hudo poškodbo?
"Nihče iz naše ekipe ni vedel, da imam tako hudo poškodbo. Kaj bi bilo, če bi vedela za poškodbo? Nihče iz ekipe mi ne bi dovolil na štart. Tako da - očitno moraš imeti v življenju tudi kdaj malo sreče ali pa preprosto ne vedeti. Vsakemu otroku bi priporočila šport. Je nekaj najlepšega in najboljšega, kar se ti lahko zgodi v življenju. Spoznaš sebe tako psihološko kot fiziološko bolj kot kjerkoli drugje. In potem se lahko 'potovanje' začne."

Gost klepetalnice ob olimpijskih igrah je že bil nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, v prihodnjih dneh pa bodo še Slavko Jerič, MMC-jev poročevalec iz Sočija, Miha Žibrat, športni komentator, in Vlasta Jeseničnik, dopisnica RTV Slovenija iz Moskve.