Peter Prevc v skupnem seštevku svetovnega pokala za vodilnim Kamilom Stochom zaostaja le za 13 točk. Foto: STA
Peter Prevc v skupnem seštevku svetovnega pokala za vodilnim Kamilom Stochom zaostaja le za 13 točk. Foto: STA
Robert Kranjec
Robert Kranjec upa, da bo lahko branil naslov svetovnega prvaka v poletih, ki bodo na Češkem od 14. do 16. marca. Foto: STA
Kranjec, Prevc in Damjan po ekipni tekmi

Obveznosti, ki olimpijce čakajo v domovini, predvsem srebrnega in bronastega Prevca, ne veselijo preveč. "Do srede se bom psihično pripravljal na stvari, ki me čakajo v domovini, nato pa se jim bom prepustil. Upam pa, da bodo čim prej minile. Kakšnega praznovanja ne načrtujemo. Med sezono si športnik duška ne more dati. Smo pa po posamični tekmi malo nazdravili s trenerji," je povedal Prevc.

Prevc z mislimi že na nordijski turneji
"Že naslednji teden odpotujemo na nordijsko turnejo. Nikakor se mi ne sme zgoditi nekaj podobnega kot po lanskem svetovnem prvenstvu v Predazzu, ko sem v Skandinaviji izgubil pravo formo, padel v povprečje in dosegal izide od 15. do 20. mesta. Vsekakor sem samozavesten, a se moram brzdati, da se mi kaj takega ne ponovi. Moral bom paziti, kaj bom do takrat delal," ostaja na trdnih tleh Prevc.

Prevc: Zame je Kranjec junak olimpijskih iger
Slovenski junak je po ekipni tekmi porabil kar nekaj časa za tolažbe Kranjcu, ki se nikakor ni mogel sprijazniti, da ga je v prvem skoku ekipne tekme polomil: "Poskušal sem ga prepričati, naj se ne obremenjuje s tem. On je zame junak teh olimpijskih iger. S tako poškodbo, s takimi bolečinami je vseeno skakal in to še zdaleč ne slabo. Vsa čast, veliko je takih, ki bi se prej predali."

Kranjca že v četrtek čaka podroben pregled
Kranjca pa bo še nekaj časa nemogoče prepričati, da ni krivec za izgubljeno kolajno. "Najbrž v boju za kolajno ne bi pomagal niti moj odličen prvi skok, a v tem primeru bi se vsaj bolje počutil. Tako pa se počutim slabo, fantom sem se že opravičil," se nikakor ne znebi misli o krivdi Kranjec, ki bo imel v naslednjih dneh popolnoma drugačna pota kot njegov reprezentančni kolega: "Že v četrtek zjutraj imam v jeseniški bolnišnici slikanje kolena, da se sploh vidi, kako je s kolenom. Dejstvo je, da ta poškodba ni šala, da je resna. Počakati bom moral na zdravniška priporočila, mislim pa, da za naslednje tekme svetovnega pokala obstajata dve možnosti. Ali da izpustim samo tekmo v Falunu ali pa da izpustim celotno nordijsko turnejo. Upam pa, da mi ne bo treba izpustiti svetovnega prvenstva v poletih v Harrachovu."

Kranjec, ki bo v Harrachovu branil naslov svetovnega prvaka v poletih iz Vikersunda 2012, priznava, da se je za skakanje s poškodbo odločil zaradi ekipne tekme, in se zaveda, da je s tem veliko tvegal. Meni, da se je Janus pravilno odločil, da ga je postavil v ekipo, saj je na treningih skakal bolje od Jake Hvale.

Kranjec, Prevc in Damjan po ekipni tekmi