Jevgenij Plušenko je blestel v prvem nastopu v Sočiju. Foto: EPA
Jevgenij Plušenko je blestel v prvem nastopu v Sočiju. Foto: EPA

Po uvodnem dnevu, na sporedu je bil kratki program za moške in pare, so v vodstvu Rusi z Jevgenijem Plušenkom na čelu pred Kanadčani in Kitajci.

Trikratni svetovni prvak Plušenko je prikazal lepo predstavo po vrnitvi med najboljše, dosegel drugo mesto, premoč pa priznal le Japoncu Juzuru Hanjuju. Nato sta stvari na svoje mesto za Ruse postavila svetovna prvaka med športnimi pari Tatjana Volosošar in Maksim Trankov. Ekipne drsalce v nadaljevanju čakajo še kratki program za plesne pare in ženske, nato pa še prosti program za vse štiri kategorije.

V hitrostnem drsanju brez svetovne prvakinje
Svetovna prvakinja v šprintu hitrostnega drsanja Ju Jing ne bo nastopila v Sočiju. 28-letni Kitajki se je ponovila poškodba kolka, zato je prihodnji torek, ko je tekma na sporedu, ne bo na štartu. Jingova je tudi svetovna rekorderka na 500 m s 36,94, postavila ga je leta 2012.

Kearneyjevi prve kvalifikacije grbin
Smučarke prostega sloga v disciplini grbine so opravile s prvimi kvalifikacijami, druge bodo na sporedu v soboto ob 18. uri. Danes je bila najboljša Američanka Hannah Kearney, ki je za svoj nastop dobila 76,83 odstotka. Drugo in tretje mesto sta osvojili kanadski sestri Chloe in Justine Dufour-Lapointe. Danes si je finale že zagotovilo prvih deset smučark, v sobotnih drugih kvalifikacijah bo nastopilo še 20 tekmovalk, v finale vodi še deset mest.