Alija Mustafina, Simone Biles in Alexandra Raisman pozirajo z medaljami. Foto: EPA
Alija Mustafina, Simone Biles in Alexandra Raisman pozirajo z medaljami. Foto: EPA
Fidži
Ragbisti Fidžija so svoji državi priborili prvo olimpijsko medaljo. Foto: Reuters

Bronasto kolajno je osvojila Rusinja Alija Mustafina. Bilesova je v finalu zbrala 62,198 točke, Raismanova 60,098, Mustafina pa 58,665. Trenutno najboljša telovadka na svetu bo imela v prihodnjih dneh priložnost, da še oplemeniti svojo bero kolajn v Riu de Janeiru, saj bo nastopila še v treh posamičnih finalih.

Zgodovinski uspeh Fidžija
Ragbisti s pacifiškega otočja Fidži so zmagovalci premiernega olimpijskega turnirja v ragbiju sedem. Fidži je v finalu s 43:7 premagal Veliko Britanijo ter se veselil prve olimpijske kolajne v zgodovini te države. Bronasto odličje je pripadlo Južnoafričanom, ki so v tekmi za tretje mesto premagali Japonsko s 54:14

Fidži je v prvem polfinalu z 20:5 premagal Japonsko, v drugem polfinalu pa je bila Velika Britanija s 7:5 boljša od JAR-a. Ragbisti s Fidžija so v četrtfinalu odpravili Novo Zelandijo z 12:7. Japonska si je mesto v polfinalu priborila z zmago nad Francijo z 12:7, ragbisti Južne Afrike so izločili Avstralce (22:5), Velika Britanija pa je bila boljša od Argentine s 5:0.

Olimpijski rekord britanskih kolesarjev
Kolesarji iz Velike Britanije so zmagovalci ekipne tekme v sprintu. Britanci so na velodromu v Riu z novim olimpijskim rekordom (42,440 sekunde) v velikem finalu ugnali Novozelandce, bronasto kolajno pa so osvojili Francozi po zmagi nad Avstralci.

V lokostrelstvu je zlato medaljo osvojila Južna Korejka Hjedžin Čang. Na oder za zmagovalke sta se povzpeli Nemka Lisa Unruh, ki je bila srebrna, in še ena predstavnica Južne Koreje Bobae Ki, ki je branila zlato iz Londona. Južni Korejki sta bili v Riu najboljši tudi na ekipni tekmi.

V sabljanju so bile na ekipni tekmi najboljše Romunke - Simona Gherman, Simona Pop in Ana Maria Popescu. V finalu so s 44:387 premagale branilke zlata iz Londona Kitajke, v tekmi za bronasto odličje pa so bile Rusinje boljše od Estonk.

V napetem finalu v tripoložajnem streljanju z malokalibrsko puško je slavila zmago 33-letna Nemka Barbara Engleder, ki je s 458,6 kroga za pičla 0,2 kroga premagala Kitajko Binbin Žang. Tudi bron gre na Kitajsko, osvojila ga je nekdanja olimpijska prvakinja Li Du.

Ragbi sedmih: Fidži ni mogel skriti solz sreče
Ragbi sedmih: Fidži ni mogel skriti solz sreče