Samir Ait Said je nesrečno pristal pri preskoku. Foto: Reuters
Samir Ait Said je nesrečno pristal pri preskoku. Foto: Reuters

V cestni dirki kolesarjev si je obe ključnici zlomil Vincenzo Nibali, poškodoval pa se je tudi francoski telovadec Samir Ait Said. 26-letnik je v kvalifikacijah preskoka nesrečno pristal na blazini in se takoj nato v hudih bolečinah držal za nogo, saj je utrpel dvojni zlom. Nekaj minut je bil tam v zdravniški oskrbi, preden so ga odnesli in nato odpeljali v bolnišnico.

Ait Said zaradi poškodbe kolena pred štirimi leti ni mogel nastopiti na igrah v Londonu. Specialist na krogih in nekdanji evropskih prvak je bil v Riu glavni francoski favorit za medalje v gimnastiki.

Nemec Andreas Toba pa si je med kvalifikacijami na parterju poškodoval križne vezi desnega kolena, kljub temu pa je nato nastopil za nemško ekipo na konju z ročaji. "Po poškodbi sem od bolečin jokal kot majhen otrok. Ne toliko zaradi bolečine kot razočaranja. Pred konjem z ročaji so me vprašali, ali bom lahko nastopil. In sem šel, saj je moja vaja tam taka, da sem jo lahko rutinsko izvedel in s tem pomagal ekipi. Drugače bi izgubili točke. To so OI," je dejal Toba.