Brazilija še nikoli ni osvojila zlate olimpijske medalje. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Brazilija še nikoli ni osvojila zlate olimpijske medalje. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Serge Gnabry
Nemčija je na štirih tekmah dosegla kar 19 golov. Foto: Reuters

Gostitelji turnirja so v četrtfinalu premagali Honduras z 2:0. Že v 12. minuti je svoj prvi gol na OI dosegel Neymar. Gledalce je na noge dvignil Luan, ki je sedem minut pred koncem tekme z lobom s 25 metrov potrdil zmagovalca.

"Pomembno je bilo, da smo hitro zadeli, saj smo s tem nadzorovali potek tekme. Zelo smo bili disciplinirani v obrambi, zadovoljen sem," je tekmo ocenil branilec Marquinhos.

Brazilija se bo v polfinalu pomerila s Hondurasom, ki je nekoliko presenetljivo izločil Južno Korejo z 1:0. Azijci so bili bolj aktivni in nevarni (razmerje v strelih 16:6), a so vseeno ostali brez zmage. Edini gol je v 59. minuti dosegel Alberth Elis, ki je s 15 metrov zadel po podaji Romella Quiota.

Najbolj prepričljivi so bili Nemci, ki so se znesli nad Portugalsko s 4:0. Elf je Portugalsko mrežo načel tik pred polčasom, ko je s strani zadel Serge Gnabry. V 57. minuti je zmagovalca potrdil Matthias Ginter, ki je zadel po podaji iz kota. Zmago sta potrdila David Selke in Philipp Max.

Polfinalistka je tudi Nigerija, ki je premagala Dansko z 2:0. Po četrt ure je za Afričane zadel John Obi Mikel, ki je z bližine unovčil podajo Imoha Ezekiela. Malo pred uro igralnega časa je z glavo zmago potrdil Aminu Umar.

Olimpijske igre, nogomet (M), četrtfinale:

Portugalska - NEMČIJA 0:4 (0:1)
Gnabry 45., Ginter 57., Selke 75., Max 87.

NIGERIJA - Danska 2:0 (1:0)
Obi Mikel 16., Umar 59.

JUŽNA KOREJA - HONDURAS 0:1 (0:0)
Elis 58.

BRAZILIJA - Kolumbija 2:0 (1:0)
Neymar 12., Luan 83.