Slovenija ima po treh tekmah tri zmage. S takšnim izkupičkom se lahko pohvali le še Francija. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija ima po treh tekmah tri zmage. S takšnim izkupičkom se lahko pohvali le še Francija. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović
Slovenski selektor Veselin Vujović (desno) ima veliko razlogov za zadovoljstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija
Slovencem pomaga tudi podpora s tribun. Foto: www.alesfevzer.com
Nemčija
Nemčija (na fotografiji Martin Strobel) je na tekmi proti Braziliji v drugem polčasu vodila že s 25:22, na koncu pa izgubila s 33:30. Foto: Reuters

Slovenija je v drugem polčasu proti Švedom prikazala sproščen, igriv, navdušujoč rokomet, ki vliva veliko samozavesti pred tekmo z Nemci, aktualnimi evropskimi prvaki. Srečanje v dvorani Arena Futuro se bo začelo že ob 9.30 po brazilskem času oziroma ob 14.30 po slovenskem.

Vujović: Slovenija je hit olimpijskega turnirja
"Slovenija je majhna država, velik uspeh je, da se je sploh uvrstila na olimpijske igre. Ta reprezentanca je že premagala nekatere rokometne velesile, tu na primer Švedsko. Za zdaj so na igrah, na katerih konkurenca še nikoli ni bila tako močna, saj vsak lahko premaga vsakega, fantje pokazali pravi karakter, zagotovo lahko rečemo, da je hit prvenstva, saj je poleg Francije edina neporažena reprezentanca. Vidi se, da imamo željo, cilje, teh se bomo držali, pa bomo videli, kam bomo prišli," je po zmagi nad Švedsko dejal selektor Veselin Vujović.


Postavi Slovenije in Nemčije. Selektor Veselin Vujović se je odločil, da bo v nadaljevanju turnirja Nika Henigmana zamenjal Miha Zarabec.


Brazilci dokazali, da Nemci niso nepremagljivi

O obračunu z Nemci pa dodal: "Z Nemci se bomo borili za prvo mesto v skupini, vsi vemo, za kako kakovostno reprezentanco gre. A zagotovo niso nepremagljivi, to je konec koncev pokazala Brazilija, ki jo je premagala. Kot sem že rekel, tu vsak lahko premaga vsakega, zmaga pa tista ekipa, ki je bolj disciplinirana. Upam, da bomo to mi."

Zorman: Če pride "kiks", ne bo katastrofe
"Časa za posebno pripravo na tekmeca ni. Tekme si sledijo druga za drugo, toda vsi smo na istem. Prav tako smo na istem pri terminih tekem. Ta dopoldanski, ki sledi, je neugoden, neugoden je bil tudi prvi, večerni z Egiptom, a isto menijo tudi naši tekmeci. V tem primeri Nemci, proti katerim si želimo ponoviti igro s tekme proti Švedske. Lahko bomo povsem sproščeni, tudi če pride 'kiks", to ne bo katastrofa. S tem pa nikakor nočem napovedovati slabega dneva, se pa lahko zgodi. Če se bo zgodil, pa ga bomo pač morali sprejeti," pa razmišlja kapetan Uroš Zorman.

Na velikih tekmovanjih 9:0 za Nemce in en remi
Nemčija Sloveniji vsaj glede na statistiko ne leži. Slovenci so jo namreč zadnjič premagali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2010. Na največjih tekmovanjih je Slovenija izgubila devet od desetih medsebojnih tekem, med drugim tudi finale evropskega prvenstva leta 2004 v Ljubljani. Le leta 2010 je na EP-ju v Avstriji iztržila remi (34:34). V skupnem izkupičku pa na medsebojnih tekmah Nemci vodijo z 18:6. Nazadnje je bilo januarja letos na evropskem prvenstvu 25:21, a takrat je bil, kot pravi Dean Bombač, v slovenski reprezentanci že "razpad sistema".

Bombač: Zrušila se bo še ena neugodna tradicija
"Mislim, da se bo zrušila še ena neugodna tradicija. S tako obrambo in srčnostjo, ki jo kažemo, ne vidim razloga, zakaj ne bi premagali še Nemčije. S tako igro lahko premagamo vsakogar. Z Nemci smo izgubili na evropskem prvenstvu, a takrat je bil pri nas že razpad sistema, glave so bile dol, tukaj pa smo v vzponu. Menim pa, da tudi poraz ne bi bil katastrofa. Opazujemo, kaj se dogaja v drugi skupini, mogoče bi bilo že treba računati, koga bi si lahko izbrali za tekmeca v četrtfinalu. Meni je najbolj pomembno, da se tam izognemo Francozom, vse drugo pa je bolj ali manj vseeno. Mogoče bi bil Katar tam najbolj primeren, a to nič ne pomeni, saj smo tu videli, da tudi slabše ekipe premagujejo boljše," o tekmecih v četrtfinalu razmišlja Dean Bombač.

4. KROG

Skupina B

Sobota ob 14.30:
SLOVENIJA - NEMČIJA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.
Ob 21.40:
EGIPT - BRAZILIJA
Nedelja ob 0.50:
ŠVEDSKA - POLJSKA

Lestvica:                            
SLOVENIJA             3  3 0 0  +9  6
NEMČIJA               3  2 0 1  +3  4
BRAZILIJA             3  2 0 1  +2  4
POLJSKA               3  1 0 2  +3  2
-------------------------------------
EGIPT                 3  1 0 2  -8  2
ŠVEDSKA               3  0 0 3  -9  0


4. KROG
Skupina A
Sobota ob 16.30:
HRVAŠKA - FRANCIJA
Ob 19.40:
DANSKA - KATAR
Nedelja ob 2.50:
ARGENTINA - TUNIZIJA

Lestvica:                            
FRANCIJA            3  3  0  0 +24  6
DANSKA              3  2  0  1 +11  4
HRVAŠKA             3  2  0  1  -3  4
KATAR               3  1  1  1  -8  3
-------------------------------------
TUNIZIJA            3  0  1  2 -10  1
ARGENTINA           3  0  0  3 -14  0