Selektor Slovenije kot običajno ni ovinkaril in za glavnega krivca izpada v četrtfinalu izpostavil obrambo in predvsem glave na nepravem mestu. Foto: Reuters
Selektor Slovenije kot običajno ni ovinkaril in za glavnega krivca izpada v četrtfinalu izpostavil obrambo in predvsem glave na nepravem mestu. Foto: Reuters
Vujović: Turnir uspešen, a pričakovanja so bila višja
Vujović: To je tudi moj osebni poraz. Sram me je.

Črnogorec ne more verjeti, kaj se je zgodilo, a ne bo vrgel puške v koruzo, s slovenskimi fanti namerava še naprej delati in poskušati izboljšati slabost, ki se je pokazala na olimpijskih igrah.

"Fantje so se predali že pred tekmo. Jaz sem to videl, njihova govorica telesa pri vhodu v dvorano in v slačilnici je to kazala. Vsi poskusi, da bi se vpisali v zgodovino, da bi vpisali z zlatimi črkami prvo črko svoje zgodovine, so padli v vodo. To bi bil lahko začetek neke zgodbe, v kateri bi Slovenija deset let dominirala v tem športu, da bi se na vseh tekmah borila za kolajne. Porazila nas je Danska, ki do zdaj ni blestela, danes pa je bila sijajna. Bila je močna, razigrana in složna, res pa je tudi, da je večino časa igrala z igralcem več. Toda vsi streli Dancev so zadeli cilj, dokazali so, da je Danska vedno Danska, pa čeprav pred tem ne kaže posebne forme. Pokazali so, zakaj imajo tradicijo, zakaj zmagujejo na najvažnejših tekmah," je kritiziral svoje fante, hvalil pa tekmece selektor.
Na Gabra kričal od samega začetka
Na klopi je preživljal stresne trenutke, poskušal vse, da bi spremenil potek tekme, a ni mu uspelo. "Bilo je frustrirajoče. Poskušal sem z menjavami, poskušal sem s spremembami sistema, poskušal sem vse, a ni nič pomagalo. Na Mateja Gabra sem kričal od samega začetka, zakričal sem vsaj 350-krat, saj so na začetku vsi goli padali prek njega. Centralni del obrambe je popolnoma razpadel, in ko to začutijo vratarji, se zgodi to, kar se je nam," je obrambo kot glavnega krivca za poraz imenoval Vujović.

"Vse je v glavi ... V meni vre, da bi se razjokal"
Za poraz ne krivi utrujenosti, kot je ocenil kapetan
Uroš Zorman, meni, da so imeli po tekmi s Poljsko dovolj časa za regeneracijo, tudi na zadnjem treningu ni nič kazalo, da so telesa izrabljena. Zato, kot pravi, je razlog za neuspeh nekje drugje. "Vse je v glavi. Če hočeš, telo nekako deluje, pri glavi ni tako. Če si blokiran, ti ne more nič pomagati. Ta zid moramo prebiti, drugače za slovenski rokomet ni prihodnosti," meni Vujović in opiše svojo vlogo pri tem.

"Zame je to velika sramota, zelo, zelo slabo se počutim. V izjavah tukaj sem sicer hraber, verjemite pa, da v meni tako vre, da je v meni takšen pekel, da bi se najraje razjokal. Uvidel sem, da si igralci lažejo, da se spodbujajo z besedami, a za to ne storijo ničesar. Bolje bi bilo, da smo tiho, damo nož v nogavico in se na terenu pokoljemo. Ne pa, da govorimo, si dajemo roke in druge take reči, na igrišču pa ne dobimo niti enega dvoboja ena na ena. Zdaj bom analiziral reči in poskušal uvideti, kaj sem delal narobe, če sem delal. A pred tekmo nisem delal nič drugače kot pred prejšnjimi tekmami, bodril sem jih, poskušal motivirati, izpadlo pa je tako, kot je," je dejal Vujović.

Rešiti moramo problem levega zunanjega
Vseeno pa selektor vsega ne vidi tako črno. Slovenci so zmagali na štirih od šestih tekem, čeprav bi sam rad videl, da bi bilo obratno, da bi se Slovenija uvrstila v polfinale, a pravi, da izkupiček ni slab. Še bolj pa ga veseli, da je dobil nekaj novih, mladih igralcev, ki so resno opozorili nase.

"Reprezentanca je nadarjena, ni kaj. Nekaterim sicer bije biološka ura in se bodo poslovili, toda osnovo imamo. Blaž Janc, Blaž Blagotinšek, Darko Cingesar, Miha Zarabec so dobitki tega turnirja. Tem, ki bodo ostali, bomo dodali še tri, štiri igralce, pa bo to dobra ekipa za dolgo časa. A tu smo videli, da še nismo povsem v vrhu in da bo treba še precej dela. Moramo tudi rešiti problem levega zunanjega igralca, to kar zdaj delamo na tem mestu, je noro," napoveduje Črnogorec, ki trdi, da na četrtfinalni tekmi ne bi pomagala niti Dean Bombač niti Borut Mačkovšek, kot pravi, slednjemu vrata v reprezentanco nikakor niso zaprta, upa pa, da bo v Celju spet postal pravi Mačkovšek.

Vujović: Turnir uspešen, a pričakovanja so bila višja
Vujović: To je tudi moj osebni poraz. Sram me je.