Tadej Pogačar je lani zaostal le za Adamom Yatesom. Foto: EPA
Tadej Pogačar je lani zaostal le za Adamom Yatesom. Foto: EPA

Za zdaj še ni jasno, kje bo potekala letošnja trasa. Prav tako še ni znano, kakšni bodo protokoli v boju proti novemu koronavirusu, ki ni obšel ZAE. Organizatorji so sporočili, da bo več podrobnosti sedemetapne dirke znanih v prihodnjih dneh, so pa dobili zagotovila, da bo tam nastopilo vseh 19 ekip svetovne serije.

Na dveh dosedanjih dirkah, odkar so po sezoni 2018 združili dirko po Abu Dabiju in Dubaju, sta za slovenski presežek poskrbela Roglič leta 2019 s skupno zmago ter Tadej Pogačar z drugim mestom v lanski razvrstitvi. Skupno zmago je slavil Britanec Adam Yates.

Lani predčasen konec zaradi koronavirusa
Lansko preizkušnjo je nato pred zadnjima etapama predčasno prekinilo nekaj okužb z novim koronavirusom, zaradi česar so kolesarji več tednov preživeli v hotelih v karanteni. Med njimi je bil tudi zmagovalec Toura Pogačar.

Mladi 22-letni kolesar moštva UAE Team Emirates, ki se v teh dneh z moštvenim kolegom Janom Polancem ter preostalimi člani ekipe na sezono pripravlja prav v ZAE, bo na "domačih" tleh bržčas začel sezono 2021, ni pa še znano, kdo od preostalih Slovencev v svetovni seriji se mu bo pridružil na prvi dirki najvišje ravni.

Sedem Slovencev v svetovni seriji
V svetovni seriji bo nastopalo sedem Slovencev. Roglič je član Jumba Visme, Luka Mezgec bo dirkal za Team Bikeexchange (nekdanji Mitchelton-Scott), Matej Mohorič, Domen Novak in Jan Tratnik pa so člani ekipe Bahrain Victorious (nekdanji Bahrain-McLaren).

Sezona svetovne serije se je v prejšnjih letih začenjala z Dirko v Avstraliji, ki pa so jo zaradi epidemije letos odpovedali.