Najprej se bodo v novi dvorani slovenski košarkarji pomerili s Španci. Foto: MMC RTV SLO
Najprej se bodo v novi dvorani slovenski košarkarji pomerili s Španci. Foto: MMC RTV SLO
Jaka Lakovič
Prvo tekmo v novi dvorani bo odigrala slovenska košarkarska reprezentanca, katere kapetan je Jaka Lakovič. Foto: Reuters


Pregled, do zdaj sta bila opravljena že dva, naj bi bil opravljen tik pred dogodkoma, torej v začetku drugega tedna v avgustu. Podjetje Grep, ki gradi objekta, je oddalo vlogo za pregled pomanjkljivosti v dvorani in na stadionu komisiji ministrstva za okolje in prostor. Pomanjkljivosti morajo biti odpravljene, sicer uporabno dovoljenje ne bo izdano.
Lahko tudi odločba o poskusnem obratovanju
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo najprej 10. avgusta pomerila s svetovnimi prvaki Španci, dan pozneje pa bodo nogometaši Slovenije krstili zelenico na novem ljubljanske stadionu s tekmo proti Avstraliji. Ljubljanski župan Zoran Jankovič je na torkovi novinarski konferenci dejal, da bo dovolj, če bo uporabno dovoljenje izdano le nekaj dni pred tekmama.

Na ministrstvu so dejali, da je lahko izdana tudi odločba o poskusnem obratovanju. Pogoj za izdajo takšne odločbe je, da je objekt zgrajen v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem.
Stadion bo lahko gostil tekme najvišjega ranga
Jankovič je že zatrdil, da bo nogometna tekma kljub temu, da objekt še nima uporabnega dovoljenja, zagotovo odigrana. Župan je še dodal, da ne ostaja rezervna različica. Dodatni optimizem daje obisk inšpekcije Evropske nogometne zveze, ki je zagotovila, da bo stadion lahko gostil tekme na najvišji ravni.

Za prvo tekmo dodatna parkirišča
"Dela se zaključujejo, stadion bo pravočasno nared. Prvo tekmo na stadionu čakam z veseljem in veliko nervozo. Za prvo tekmo vlada veliko zanimanje, ker bodo na parkirišču ob stadionu, ki ima 1300 mest, le parkirna mesta za osebe VIP in avtobuse igralcev, smo zagotovili dodatna parkirišča. Glavno bo na avtomobilskem sejmu na Viču, od koder bodo vozili brezplačni avtobusi, prav tako pa bodo lahko obiskovalci parkirali na parkiriščih pri Pop TV, Ekonomski fakulteti in pri Žalah," je dejal Jankovič na novinarski konferenci.