Jože Čeper. Foto: www.alesfevzer.com
Jože Čeper. Foto: www.alesfevzer.com

26-letni strelec iz Gornjih Ležeč je že v sredo na tekmi v disciplini standardna pištola 25 metrov dosegel najboljšo slovensko uvrstitev v azerbajdžanski prestolnici, ko je osvojil enajsto mesto.
Na tokratni preizkušnji v edini velikokalibrski disciplini s pištolo na letošnjem svetovnem prvenstvu v zračnem, malokalibrskem in velikokalibrskem orožju ter puški šibrenici je naredil korak naprej in zasedel četrto mesto.

V natančnem delu tekmovanja je bil Čeper popolnoma na vrhu razpredelnice, potem ko je zadel 294 krogov, v hitrostrelnem programu pa je zadel 288 krogov, kar je bilo na koncu dovolj za četrto mesto (582).

Zlato kolajno je dobil Nemec Christian Reitz, srebrno Estonec Peeter Olesk (oba 584), bronasto pa Nemec Florian Peter (583).

V natančnem delu tekmovanja je bil Čeper povsem na vrhu razpredelnice, potem ko je zadel 294 krogov, v hitrostrelnem programu pa je zadel 288 krogov.

"V prvem delu tekmovanja sem imel tremo, a sem se dobro spopadel z njo. Bilo je tudi nekaj napak, ki pa so bile bolj izrazite v hitrostrelnem programu. V hudi vročini sem se boril za vsak strel in bil pod stresom, začutil sem tudi utrujenost po štirih težkih in zahtevnih preizkušnjah v minulih dneh v Bakuju. Škoda, da se mi na današnji tekmi ni izšlo," je za STA dejal Čeper.

Zlato kolajno je osvojil Nemec Christian Reitz, srebrno Estonec Peeter Olesk (oba 584), bronasto pa Nemec Florian Peter (583).

Vatovec v trapu 31., Maček 67.
V trapu je bil od treh slovenskih strelcev najboljši Denis Vatovec, ki je zadel 120 od 125 letečih tarč, kar je pomenilo 31. mesto. Boštjan Maček je vse možnosti za visoko uvrstitev zapravil prvi dan tekmovanja, z današnjim 100-odstotnim izkupičkom in skupno 117 zadetimi glinastimi golobi je osvojil 67. mesto. Tretji slovenski tekmovalec Tomaž Blazinšek (114) je zasedel 107. mesto.

Slovenija (351) je ekipno tekmo končala na 16. mestu. Zmagala so ZDA (368) pred Italijo (367) in Češko (365).

Edina slovenska predstavnica Jasmina Maček se na dvodnevni tekmi ni izkazala, v petih serijah je zadela 102 leteči tarči in tekmo končala na 71. mestu.