Igralci Dobovca so se znesli nad klubom iz Mostarja, ki so ga premagali že na kvalifikacijskem turnirju v Podčetrtku. Foto: Sandi Škvarč
Igralci Dobovca so se znesli nad klubom iz Mostarja, ki so ga premagali že na kvalifikacijskem turnirju v Podčetrtku. Foto: Sandi Škvarč

Po dva gola sta zadela Žiga Čeh in Vedran Matošević, enega Kristjan Čujec, šesti pa je bil avtogol. Odločilno tekmo za napredovanje bodo igrali v petek, ko se bodo pomerili z domačo ekipo KPRF.

Zaradi dveh rumenih kartonov proti Mostarju ni mogel igrati kapetan Rok Mordej.

Odličen začetek slovenskih prvakov
Slovenski prvaki so Hercegovce v prvih 15 minutah povsem nadigrali, spretno so izkoriščali luknje v tekmečevi obrambi. Že v 2. minuti jih je v vodstvo popeljal Čeh (prvo tekmo je izpustil zaradi kazni), dve minuti pozneje je vodstvo povišal hrvaški reprezentant Matošević, v 11. minuti je samostojen prodor uspešno dokončal Klemen Duščak, še pred golovo črto pa je njegovo delo potrdil Čeh.

Slovenci bi glede na priložnosti že v prvem polčasu povsem napolnili tekmečevo mrežo, a so zapravili veliko priložnosti, Alen Fetić je med drugim zadel prečko. Igralci Mostarja so k sebi prišli šele ob koncu prvega dela, ko je moral nekajkrat resneje posredovati tudi slovenski vratar Damir Puškar.

Pozdrav igralcev po tekmi. Foto: Sandi Škvarč
Pozdrav igralcev po tekmi. Foto: Sandi Škvarč

Storili dovolj za mirno nadaljevanje
Na začetku drugega dela slovenski prvaki niso bili več tako dominantni, kot da bi hranili moči za petkovo odločilno tekmo. Nekaj pozornosti je bilo namenjene tudi temu, da ne bi portugalskima sodnikoma dali priložnosti, da bi posegla po rumenih kartonih. Kar štirje igralci bi namreč ob drugem opominu izpustili petkov boj za prvo mesto. Izšlo se je tudi po tej plati.

Mostar je imel kar nekaj priložnosti, a je bil Puškar zelo razpoložen, v 30. minuti je tudi poskrbel za obrambo tekme. Tudi Slovenci so imeli pred četrtim golom nekaj priložnosti iz protinapadov, toda vratar Hercegovcev Stanislav Galić se je izkazal z nekaj izvrstnimi obrambami.

Po dobre pol ure igre je bil zmagovalec dokončno znan. Matošević je iz bližine dosegel svoj drugi zadetek na tekmi, po katerem je disciplina v igri padla obema ekipama. Na 5:0 je povišal Čujec, ki je odbito žogo mojstrsko poslal prek vratarja v mrežo. V isti, 35. minuti je Vladan Vesić po strelu Čujca dosegel avtogol, isti igralec pa je v naslednji minuti dosegel še častni zadetek svoje ekipe.

V četrtek dan počitka
Dobovec je torej že na pragu lanskega uspeha, ko je bil v Litvi drugi, ampak ponuja se tudi priložnost za nadgradnjo.

V četrtek je pred ekipami dan počitka, namenjen bo tudi obisku Rdečega trga, ki pa zaradi temperatur pod lediščem verjetno ne bo prav dolg. V ospredju bodo seveda priprave na priložnost, ki se ponuja na petkovi tekmi proti Moskovčanom.

Liga prvakov, elitni del

Skupina A, 2. krog:
MOSTAR – DOBOVEC PIV. KOZEL 1:6 (0:3)
Vešić 36.; Čeh 2., 11., Matošević 4., 31., Čujec 35., Vešić 35./ag

KPRF – HALLE-GOOIK 2:1 (1:1)