Zavčev izzivalec ima 25 zmag (štiri s KO), devet porazov in en neodločen izid. Foto: MMC RTV SLO
Zavčev izzivalec ima 25 zmag (štiri s KO), devet porazov in en neodločen izid. Foto: MMC RTV SLO
Zavec pol kilograma težji od Delgada

Ptujčanu je tehtnica namerila 66,6 kilograma, Američanu pa 66,15. Meja za veltersko kategorijo je 66,678 kilograma, po tehtanju pa lahko boksar do dvoboja pridobi še 4,5 kilograma.

"Njegova teža pravzaprav ne pomeni veliko. Ali nima težav s kilogrami ali pa ni zaupal tehtnici, ki jo je imel. Pri meni je bilo podobno v zadnjem dvoboju, bil sem veliko lažji, nekje pri zdajšnjih tekmečevih kilogramih," Zavec "zmagi" na tehtnici ne pripisuje velikega pomena.

Pred dvobojem se bo lahko še najedel
Slovenski športnik leta je razkril, da so priprave na tehtanje zanj pravi boj s kilogrami, "ki pa je veliko težji od drugega". "Vedno je na koncu težko. Tega smo že vajeni, vedno prihajamo na tiste kilograme in maksimalni limit. Prva zmaga je za menoj in seveda zdaj sledijo regeneracija, hidracija, veliko zaužite tekočine in kakovostne hrane. Predvidevam, da bo tako kot vedno, zjutraj, ko bo še eno tehtanje, imam lahko 4,5 kilograma več, v borbi pa bom imel sedem ali osem kilogramov več."

Zavec bo naslov branil v petek v dvorani Stožice, boksarski spektakel pa se bo začel ob 18. uri. Dvoboj Zavec - Delgado si boste lahko od 20.45 ogledali tudi na TVS 2.

Zavec pol kilograma težji od Delgada