Janja Garnbret je brez večjih težav dosegla novo zmago. Foto: Luka Fonda
Janja Garnbret je brez večjih težav dosegla novo zmago. Foto: Luka Fonda

Garnbretova je v finalu, kot bi mignil, opravila z vsemi štirimi balvanskimi problemi in znova deklasirala vse tekmice. Drugo mesto je osvojila Britanka Shauna Coxsey, tretja je bila Francozinja Fanny Gibert. V svoj prvi članski finale se je uvrstila tudi Lučka Rakovec, ki je zasedla odlično četrto mesto.

S prvim mestom je v moški konkurenci pozneje razveselil še Kruder, ki je ugnal Čeha Adama Ondro in Japonca Jošijukija Ogato. Tudi on je premagal vse štiri balvanske probleme. V finalu je nastopil še en slovenski plezalec, Anže Peharc je osvojil četrto mesto. Rusko občinstvo je sicer močno navijalo za Vadima Timonova, ki pa se je moral na koncu zadovoljiti s šestim mestom.

V Moskvi je slavil Jernej Kruder. Foto: Luka Fonda
V Moskvi je slavil Jernej Kruder. Foto: Luka Fonda

"Dosegli smo nov neverjeten uspeh. Janjina in Jernejeva zmaga sta imeniten dosežek, da sta se v finale uvrstila še Lučka in Peharc, pa je dodaten uspeh. Čeprav smo lani v Münchnu že dosegli dve zmagi in drugo mesto, je to zagotovo eden največjih slovenskih uspehov na balvanski tekmi. Celotna ekipa se zelo veseli za vse, saj je bilo po Meiringenu kljub Janjini zmagi malce grenkega priokusa pri fantih, danes pa se je vse povrnilo. Navdušeni smo, ne le za zmagi, ampak tudi zato, ker so vsi tako dobro plezali. Res neverjetno," je bil navdušen tudi selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.