Sašo Taljat in Luka Božič sta na olimpijski progi Lee Valley preskočila prvo oviro. Foto: Nina Jelenc
Sašo Taljat in Luka Božič sta na olimpijski progi Lee Valley preskočila prvo oviro. Foto: Nina Jelenc
Kanuistka Nina Bizjak v boj za polfinale
Kanuisti v London z visokimi cilji

Taljat in Božič sta se v polfinale uvrstila s petim časom. "V zadnjem tednu sva naredila dober sklop treningov. V čolnu se počutiva dobro, k čemur je botrovalo tudi nekaj sprememb. V kvalifikacijah sva prikazala lepo vožnjo, čeprav se da še boljše. Upam, da bo šlo tako tudi naprej. Pritisk sem čutil že nekaj dni pred tekmo. Res se bo treba dobro pripraviti in biti z glavo pri stvari, kar je najbolj pomembno," je po nastopu dejal Božič.

Kragljeva in Terčeljeva sta se v polfinale prebili že s prvo vožnjo, medtem ko je bila Ajda Novak prepočasna.

Terčeljeva pripravljena tudi za finale
"V bistvu sem zadovoljna z vožnjo, pristop je bil v redu, manjše napake so se pojavljale in jih bo treba odpraviti, tega si ne bi smela privoščiti na tej progi. Čeprav pa je voda zahtevna, treba je biti zbran in oddelati svoje. Vesela sem, da sem se uvrstila med najboljših 20 že s prvo vožnjo. Zdaj je program nekoliko drugačen, imam dva prosta dneva, poskušala se bom spočiti, ohranjati dober občutek in se maksimalno pripraviti na polfinale in upam, da tudi na finale,"
je po kvalifikacijah povedala Terčeljeva, ki je bila z dvema dotikoma na 20. mestu.

V četrtek v ogenj kanuisti
V četrtek bodo v kvalifikacijah nastopili kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Jure Lenarčič ter kanuistka Nina Bizjak, medtem ko bodo kajakaši polfinale prek kvalifikacij lovili v petek. Na startu bodo tudi Slovenci Janoš Peterlin, Peter Kauzer in Simon Brus.

Kanuistka Nina Bizjak v boj za polfinale
Kanuisti v London z visokimi cilji