Peter Kauzer je bil v cilju zelo jezen. Foto: BoBo
Peter Kauzer je bil v cilju zelo jezen. Foto: BoBo

Na progi, kjer so leta 2012 podelili olimpijske kolajne, je bil najhitrejši Britanec Joseph Clarke, ki je postavil tudi najboljši čas polfinala. Drugo mesto je zasedel Čeh Jiri Prskavec, tretji pa je bil Nemec Hannes Aigner. Kauzer, šesti v polfinalu, je odločno začel, a je imel v zgornjem delu veliko težav s protitočnimi vrati. Izgubil je nekaj dragocenega časa, nato so mu pripisali dotik, a ga popravili v kazen 50 sekund za nepravilno preveslana šesta vrata. Ob prihodu v cilj je bil zato izkušeni Hrastničan zelo jezen, saj je bil prepričan, da jih je izpeljal pravilno.

"Pristopil je kontrolor za doping in rekel, da sem bil izbran, ker so mu tako naročili, saj najverjetneje ne bom v finalu. Pred finalom sem šel dvakrat na doping kontrolo, tako da se sploh nisem mogel zbrati za finale. Na koncu je v finalu pihal veter in sem reševal na šestih protitočnih vratih. Menim, da ni bilo 50 kazenskih sekund. Če že dajejo 50, naj dajo vsem, ne pa samo določenim ljudem. To se mi je naredilo že drugič v zadnjih dveh tekmah. Tega enostavno ne morem mirno požirati. Ampak zmotila me je že sama procedura do finala, ko se nisem mogel normalno pripraviti. Ni prijetno, če te stalno zasleduje tujec, potem se je še zamenjal z neko gospo. Sicer nista osebno nič kriva, saj sta delala po postopku. Dobro vem, da je treba opraviti doping kontrolo, a naj počakajo do konca tekme. To kar se je danes dogajalo je katastrofa, vsaj z mojega vidika," je bil nezadvoljen Kauzer.

Porušena Kauzerjeva koncentracija

Testen je prav tako dobil kazen 50 sekund. Tudi drugi slovenski finalist je imel težave že v zgornjem delu. Najprej se je dotaknil četrtih vrat, nepravilno pa je izpeljal naslednje, kar je bilo torej dovolj za deveto mesto. Še več težav je imel Avstralec Daniel Watkins, ki si je prislužil kar 106 kazenskih sekund. Martin Srebotnik je izpadel v polfinalu.

Po sobotni zmagi v kajaku je Britanka Mallory Franklin na najvišjo stopničko stopila tudi v kanuju. Na odru za zmagovalke sta ji družbo delali še rojakinja Kimberley Woods in Avstralka Jessica Fox. V polfinalu sta izpadli obe slovenski kanuistki, Eva Alina Hočevar je bila z desetimi kazenskimi sekundami 23., Alja Kozorog pa z osmimi 25.

V soboto so v finalu veslali trije slovenski čolni. Kanuist Luka Božič je bil četrti, evropski prvak v tej disciplini Benjamin Savšek je zasedel deseto mesto, kajakašica Eva Terčelj pa je bila sedma.