Ves trud je poplačan, zdaj pa gre Tina lahko sproščeno še po medaljo v veleslalomu, ki bo v sredo. Foto: STA
Ves trud je poplačan, zdaj pa gre Tina lahko sproščeno še po medaljo v veleslalomu, ki bo v sredo. Foto: STA
Tina Maze
Tina Maze na prejšnjih dveh olimpijskih igrah ni imela uspeha, tokrat pa je dočakala trenutek, ko je dokazala svoje mojstrstvo. Foto: EPA

Sledil je krik veselja, v katerem se je čutilo, kaj vse je Tina Maze nosila v sebi in kaj ji pomeni srebrna medalja na superveleslalomski tekmi. Najboljši slovenski alpski smučarki je odleglo, veliki cilj je dosežen, pred njo pa še dve tekmi, kjer lahko osvoji medaljo: "Pričakujem še eno kolajno. Imam še dve priložnosti, zlasti v veleslalomu, ki ostaja moja prva disciplina!"

V Evropi drugačen odziv gledalcev
Ob prihodu v cilj si ni mislila, da je med dobitniki medalj: "Občutek na progi ni bil zmagovalen, saj je bilo težko oceniti, ali sem hitra ali ne. Tudi reakcija občinstva mi ni dala misliti, da sem prišla na vrh. Ob uspehih v Evropi sem vajena drugačne reakcije ljudi. A očitno se na občinstvo ne gre zanašati, saj tukaj nekaj velja le zmaga. Ko pa sem zagledala številko 2, je iz mene izbruhnilo veselje in sem že vedela, da bom med dobitnicami kolajn!"

Petra Majdič ji je dala dodatno spodbudo
Ob izjemnem uspehu je Tina Maze mislila tudi na tekačico Petro Majdič: "Petra je bila v mojih mislih od tekme, v kateri je osvojila bron. Ko ste bili že vsi obupani, sem verjela, da lahko pride do kolajne. Ko sem prišla s svoje tekme v restavracijo, sem na televiziji videla, da je v finalu in kar nisem mogla verjeti. Spremljala sem njen tek in navijala zanjo. Vsekakor mi je dala dodatno spodbudo. Rekla sem si, če lahko ona v takem stanju naredi nekaj tako velikega, zakaj ne bi jaz, ki sem zdrava!"