Majdičeva je bila ob veličastnem sprejemu v Dolu pri Ljubljani povsem vzhičena. Foto: MMC RTV SLO
Majdičeva je bila ob veličastnem sprejemu v Dolu pri Ljubljani povsem vzhičena. Foto: MMC RTV SLO
Tina Maze
Tini Maze se je na vsakem koraku videlo, da uživa v družbi svojih sokrajanov. Foto: MMC RTV SLO
Junakinja Majdičeva končno doma

Majdič pa so v karnevalskem ozračju rajali kurenti.

Tina Maze, ki je na preteklih olimpijskih igrah osvojila srebrni medalji v veleslalomu in superveleslalomu, se je po naporni nedelji končno naspala v domači postelji in prav videlo se je, kako jo je spanec okrepčal. Na sprejemu v domači Črni je žarela od sreče: "Lepo je po vsem svetu, a najlepše je v Črni!"

Njeni sokrajani so kar tekmovali, kdo ji bo izkazal večjo čast. Postala je kraljica belih poljan in prevzela oblast, potem ko je od kralja Matjaža prevzela kraljevsko žezlo. Župan Janez Švab jo bo predlagal za častno občanko občine Črna. Na odru so približno tisoč obiskovalcem prepevali Adi Smolar, Šank Rock in Milan Kamnik.

Oglejte si fotografije s sprejema Petre Majdič na Brniku in videoposnetek njene novinarske konference.

Karnevalsko vzdušje v Dolu pri Ljubljani
Končno je v domači kraj prišla tudi Petra Majdič, bronasta v šprintu. Dol pri Ljubljani je doživel večer, kot ga še ni bilo. Več kot 2.000 navijačev je s kurenti rajalo v karnevalskem ozračju. Junakinja Vancouvra 2010 se je na oder pripeljala s starinskimi sanmi z očetovega podstrešja.

Med številnimi govorci (hvalnice sta ji med drugim pela župan Dola Primož Zupančič in brat Grega) je na odru kar težko prišla do besede. Najbolj čustven je bil trenutek, ko se ji je pridružil nekdanji trener Robert Slabanja, ki ji je izročil medaljo v obliki Kanade. Petra mu je dala svojo bronasto kolajno in rekla: "To je prvi človek, ki je verjel vame, da sem lahko nosilka olimpijske medalje!"

Za glasbo so poskrbeli Pero Lovšin in zmagovalci letošnje EME, Kalamari z ansamblom Roka Žlindre. Posebno presenečenje je bil nastop Vlada Kreslina, ki je zaigral najljubšo pesem Petre Majdič "Dekle moje, pojdi z menoj".

Petra v sredo tudi na Prešernovem trgu
Kot je povedal Petrin oče, slovenska šampionka komaj čaka, da poje jabolčni zavitek, popije kavico in ima nekaj miru zase.

Na Prešernovem trgu v Ljubljani boste Petro Majdič lahko pozdravili v sredo zvečer, ko bo ob 17.30 tudi uradni sprejem za vse slovenske olimpijce.

Junakinja Majdičeva končno doma