Saša Farič skuša biti pred nastopom sproščena na Cypress Mountainu. Foto: STA
Saša Farič skuša biti pred nastopom sproščena na Cypress Mountainu. Foto: STA
Saša Farič
Saša Farič je bila v letošnji sezoni že tretja v Lake Placidu. Foto: Grega Stopar

Strokovnjaki so jo še pred dobrim mesecem uvrščali v krog favoritinj za odličja, a na svoji zadnji tekmi si je poškodovala koleno, s tem pa izgubila precej snežnega treninga. Izrazitih favoritinj ni. Na vsaki tekmi so bile na vrhu druge tekmovalke, prednost imajo domače tekmovalke, saj progo odlično poznajo.

V San Diegu ni ležala
V zadnjem času je Faričeva opravljala le kondicijsko vadbo v San Diegu. "Tam ni bilo ležanja, bili so resni treningi dvakrat na dan. Bili smo tudi stran od drugih, kar je bilo dobro, saj Saša novinarskih pritiskov ne obvlada najbolje," je dejal njen trener Primož Vrhovnik, ki pravi, da bo odločilna njena psihična pripravljenost: "S strahom, še vedno se namreč boji, da ji ne bi koleno klecnilo, in s pomanjkanjem samozavesti, ki jo je po poškodbi izgubila, bo težko tam, kjer vsi želimo, da bi bila."

Na treningih ji je šlo dobro
Saša, ki je bila v letošnji sezoni že tretja v Lake Placidu, je odločna, da v Vancouver ni prišla samo nastopat, ampak tudi tekmovat. "S to poškodbo sem izgubila 20 dni treninga, predvsem pa sem izgubila v glavi. Tako so moja razmišljanja povezana le s tem, kako se vrniti v formo, v kateri sem že bila. Na treningih mi je šlo zelo dobro, a tekma je gotovo nekaj drugega, saj tekmujemo štiri punce naenkrat. Da bo le glava zdržala," je svoje želje predstavila Faričeva.

Za očeta je bolje, da je ostal doma
Za njeno psihično stanje skrbi psihologinja Tanja Kajtna, Faričeva bere tudi knjigo Moč pozitivnega razmišljanja, ki naj bi ji povečala psihično trdnost. Družina je ostala doma. "Tako je najboljše zame in zanje. Predvsem očeta bi tu lahko zadela kap," se je pošalila Faričeva.

Kvalifikacije se na Cypress Mountainu začnejo ob 19.30, osmina finala bo ob 22.00, četrtfinale ob 22.33, polfinale ob 22.52, finale pa bo na sporedu malo po 23. uri.