Cilka Sadar se je prebila čez prvo oviro, nato pa je izpadla v polfinalu. Foto: EPA
Cilka Sadar se je prebila čez prvo oviro, nato pa je izpadla v polfinalu. Foto: EPA
Torah Bright
Medalja Torah Bright je druga za Avstralijo na letošnjih olimpijskih igrah. Foto: EPA

Prvih šest deskark si je neposredno zagotovilo finale, preostalih 12 pa je moralo v polfinale, kjer se je potegovalo še za zadnjih šest finalnih vstopnic. Tako v kvalifikacijah kot v finalu je bila najboljša Avstralka Torah Bright. Srebrno in bronasto medaljo sta osvojili Američanki Hannah Teter in Kelly Clark. Clarkova je branila naslov iz Torina.
Brightova je imela v finalu na Cypress Mountainu tudi nekaj sreče, saj se je pri padcu na ogrevanju, med kvalifikacijami in polfinalom, poškodovala ena njenih glavnih tekmic Queralt Castellet in odstopila. 20-letna Španka je bila po padcu nekaj časa celo nezavestna, zato so jo prepeljali v bolnišnico. Castelletova je nato sicer želela nastopiti v finalu, a ji zdravniki tega niso dovolili, temveč so jo s helikopterjem prepeljali v Vancouver.
Cilka Sadar zadovoljna
"Ni bilo večje treme. Adrenalina je toliko, kot na drugih tekmah. Mogoče sem bila le malo živčna, ker me spremlja vsa družina in doma prijatelji. V kvalifikacijah sem v drugi vožnji dobila kar dobre točke, v polfinalu pa je bila zelo v redu prva vožnja. Seveda je bilo nekaj napak, a sem zadovoljna. Nisem pa zadovoljna z delom sodnikov. Denimo ena tekmovalka je padla, a dobila več točk, nekatere so prikazale manj trikov in so celo v finalu … A kaj, s svojim prvim olimpijskim nastopom sem opravila v redu in tudi končna uvrstitev ni slaba," je povedala 18-letna Sadarjeva.

Snežni žleb (Ž):
1. T. BRIGHT AVS 45,0
2. H. TETER ZDA 39,2
3. K. CLARK ZDA 42,2
...
17. C. SADAR SLO 30,1