Gloriji Kotnik se ni ravno posrečil olimpijski nastop. Foto: STA
Gloriji Kotnik se ni ravno posrečil olimpijski nastop. Foto: STA
Nicolien Sauerbreij
30-letna Nizozemka Nicolien Sauerbreij, sicer druga v skupnem seštevku svetovnega pokala, je v Kanadi dosegla uspeh kariere. Foto: Reuters

Od uvrščenih tekmovalk je bila slabša le še Fraenzi Maegert Kohli (1:50,76). 20-letna Velenjčanka je glavnino napak v paru z Rusinjo Svetlano Boldikovo naredila že v prvih treh vratcih, tako da v drugo ni več imela realnih možnosti za finale. Le nekoliko je popravila vtis in dosegla čas 45,67. Skupno je za osmino finala oz. 16. mestom zaostala skoraj sedem sekund.

“Sem zelo razočarana. Trema me je povozila. Upam, da sem se kaj naučila iz tega, da ne bo več take treme pred tekmo,” je priznala edina tokratna slovenska predstavnica.

Olimpijska prvakinja postala Nizozemka
Najboljša v kvalifikacijah je bila Avstrijka Marion Kreiner (1:22,52) pred Nicolien Sauerbreij iz Nizozemske ter rojakinjo Doris Günther. Na koncu je v zahtevnih pogojih, tudi v megli, zmagala Nizozemka pred Rusinjo Katerino Iljukino ter Kreinerjevo, ki je v boju za bron ugnala Selino Jörg.

Po zmagi desko dvignila visoko nad glavo
"Ne morem verjeti. Vedela sem, da sem dobra, ampak zmagati v takšnih pogojih, to je neverjetno. Morala sem si govoriti: osredotoči se, osredotoči se. Nisem verjela, da grem po zlato ali srebro," je vzhičena pripovedovala 30-letnica, ki je po prvi vožnji za las zaostajala za rusko konkurentko, po zmagi pa od navdušenja le še dvignila svojo desko visoko nad glavo in zakričala maloštevilnim gledalcem, ki so se ob slabem vremenu razbežali.

Paralelni veleslalom (Ž):       
1. N. SAUERBREIJ NIZ
2. K. ILJUKINA RUS
3. M. KREINER AVT
...
27. G. KOTNIK SLO