Petro Majdič so po podelitvi medalj s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Vancouver, kjer uspešno okreva. Foto: EPA
Petro Majdič so po podelitvi medalj s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Vancouver, kjer uspešno okreva. Foto: EPA
Queralt Castellet
Zadnja huda poškodba je doletela špansko deskarko na snegu Queralt Castellet, ki je hudo padla med vajo v zahtevnem snežnem žlebu. Foto: EPA

Olimpijska prizorišča so v vodniku za gledalce razdeljena na tekmovalna in netekmovalna. Včeraj se je v Vancouvru trlo ljudi na netekmovalnem majhnem trgu, kjer gori olimpijski ogenj. Ograjo, ki ga ločuje od gledalcev so nekoliko znižali, tako da ga je končno mogoče fotografirati brez zaporniškega ozadja.

Le nekaj kilometrov stran je splošna bolnišnica Vancouver. Olimpijski ogenj jo doseže le posredno, v njej pa žari bronasta olimpijska medalja. Druga največja bolnišnica v Kanadi je ugledna ustanova, ki svojim pacientom zagotavlja strogo varovanje osebnih podatkov.

Sporočilo OKS-a za javnost o zdravstvenem stanju Petre Majdič:
"Petra se počuti dobro. Zdravljenje pneumotoraksa poteka uspešno. Zdravniki bodo danes testirali, ali se je mogoče že zaprl. Glede na nadaljnji razvoj zdravljenja bodo zdravniki morda že danes odstranili drenažno cevko."

Na varnem pred novinarji
V sprejemni pisarni se je ob imenu Petre Majdič sprožila verižna reakcija. Od receptorke do kdo ve koga in končno do varnostnikov. V tem jutru vam tako ne morem iz prve roke potrditi, da se naša šampionka počuti bolje. Uradna sporočila iz slovenskega tabora so optimistična, morda so Petri že odstranili drenažno cevko. Petra je izjemna v vseh pogledih, verjamem, da bo tudi medicinski čudež in da bo presenetila tudi kanadske zdravnike.

Poškodba na poškodbo
Ravno med obiskom bolnišnice sem izvedela za poškodbo Maruše Ferk. Na srečo je Maruša vse preglede opravila v olimpijski vasi v Whistlerju. Na poti v Whistler sem odšla še na prizorišče deskarskih tekmovanj. Iz Cypressa je pred finalom poletel zdravniški helikopter z eno od poškodovanih deskark. Poškodbam na igrah ni videti konca. Tudi zato ker tekmovalna prizorišča niso ustrezno pripravljena in zaščitena, se seznam netekmovalnih prizorišč širi. Upam, da danes o poškodbah ne bomo poročali.