Petra Majdič je kandidatka za komisijo športnikov pri Mednarodnem olimpijskem komiteju. Foto: STA
Petra Majdič je kandidatka za komisijo športnikov pri Mednarodnem olimpijskem komiteju. Foto: STA

Medalje uradno podeljujejo tudi na glavnem trgu v Whistlerju, ki je od Vancouvra oddaljen okoli 100 kilometrov. Tam svoj veličastni trenutek doživijo najboljši trije, ki tekmujejo v večini športov na snegu.

Velika čast za Petro
Petra Majdič
je ena od posebnih izbrank Mednarodnega olimpijskega komiteja. Uvrstila se je na elitni seznam devetih športnikov in športnic, ki so na kandidatni listi za komisijo športnikov pri MOK. Volitve potekajo v teh dneh, v času OI.

Nesreča Holmstroma priložnost za Franzna
Vodstvo švedske reprezentance je pozornost usmerilo v Detroit. Težave s kolenom ima branilec Niklas Kronwall, nastop v Vancouvru pa je moral odpovedati izkušeni Thomas Holmstrom. Veteran je januarja zaradi načetih kolenskih vezi izpustil 13 tekem, poškodbo je obnovil sredi tedna, v soboto pa je moral predčasno končati tekmo z Ottawo. Nadomestilo zanj so "tri krone" poiskale kar v moštvu Rdečih kril, kjer so vpoklicali Johana Franzna, ki je že v tekmovalnem ritmu. Franzen je bil izpuščen s seznama olimpijskih potnikov, ker selektor Bengt-Ake Gustafsson ni verjel, da se bo po operaciji križnih vezi pravočasno pozdravil.

Prometna nesreča ameriških olimpijk
Eno izmed vozil v koloni ameriškega podpredsednika Josepha Bidna se je v nedeljo v Vancouvru zapletlo v manjšo nesrečo. V trčenju sta se lažje poškodovali nekdanji olimpijki, umetnostna drsalka Peggy Fleming in voznica boba Vonetta Flowers, članici ameriške delegacije na olimpijskih igrah pa so po pregledu še isti dan odpustili iz bolnišnice.

Bodo hokejisti NHL-a nastopili leta 2014?
Predstavniki svetovnega hokeja se bodo konec avgusta zbrali na “vrhu” v Torontu in prečesali vrsto žgočih tem, kot je sodelovanje igralcev Lige NHL na zimskih olimpijskih igrah leta 2014. Za zdaj ni jasno, ali bo Liga NHL dala svojim igralcem zeleno luč za sodelovanje na igrah v Sočiju. Zvezdniki te najmočnejše lige na svetu so preteklih 12 let nastopali na olimpijskih igrah, vendar naj bi bilo vodstvo NHL-a nenaklonjena temu, da bi tekmovalni razpored znova zmotil dogodek, ki se bo zgodil v drugem časovnem območju.