Urša Kragelj je po težavah na sredini proge popustila in prenehala veslati. Foto: www.alesfevzer.com
Urša Kragelj je po težavah na sredini proge popustila in prenehala veslati. Foto: www.alesfevzer.com
Terčeljeva peta v Krakovu

V polfinalu je Kragljeva veslala odlično in zaostala le za Čehinjo Katerino Kudejovo, a se ji finalni nastop ni posrečil. Ni ujela pravega ritma in hitro je zašla v težave. Ko je izpustila prva vrata, pa je obupala in od 16. vrat naprej ni več veslala. Z visokim zaostankom je zasedla zadnje mesto. Boljši nastop je v finalu uspel Trčeljevi, ki sicer ni bila med najhitrejšimi, vendar je brez kazenskih sekund končala na petem mestu. Slavila je Španka Maialen Chourraut, druga je bila Avstrijka Corinna Kuhnle, tretja pa Nemka Ricarda Fuk.

"Rezultat je boljši, kot pa sama vožnja, vesela sem bila finala, da sem dobila priložnost. Zgornji del je bil v redu, spodaj pa se mi je vožnja začela podirati in izgubila sem nekaj dragocenih sekund. Lahko sem zadovoljna z uvrstitvijo, a upam, da bo šlo v prihodnje še bolje. Začetek sezone namreč ni bil obetaven, na evropskem prvenstvu sem ostala brez finala, zdaj pa grem korak za korakom. Občutki sicer še niso pravi, a mislim, da sem na pravi poti in da bom znala vse to še nadgraditi," je po tekmi dejala Terčeljeva.

Božič in Taljat obstala v polfinalu
Znova se ni izšlo kanuističnemu dvojcu Luka Božič-Sašo Taljat. Primorca letos za zdaj ne najdeta pravega ritma. V polfinalu sta izpustila osma vrata in s 50 sekundami pribitka zasedla 16. mesto. Po času bi bila sicer četrta. Zmagala sta Čeha Jonaš Kašpar in Marek Šindler.

V soboto je v finalu nastopil trenutno najboljši slovenski slalomist na divjih vodah Benjamin Savšek. Med kanuisti je evropski prvak tudi na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala stopil na oder za zmagovalce. Po drugem mestu v Pragi je bil na Poljskem tretji. Prihodnji teden bo se svetovni pokal nadaljuje v Liptovskem Mikulašu.

Terčeljeva peta v Krakovu