Ronnie O'Sullivan se je prebil še v svoj peti finale na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA
Ronnie O'Sullivan se je prebil še v svoj peti finale na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA

Ronnie O'Sullivan je prikazal odlično in dominantno predstavo, sploh če upoštevamo, da ni bil v svoji najboljši formi in ni naredil izjemno visokih nizev. Kot da bi se mož pomeril z dečkom. Ljudje ne cenijo dovolj njegovih udarcev, ker daje vtis, da je vse preprosto lahko.

Sedemkratni svetovni prvak Stephen Hendry
Michaela Tabb
Michaela Tabb je finale svetovnega prvenstva sodila v letih 2009 in 2012. Foto: EPA

Raketa je v polfinalu gladko ugnala Judda Trumpa s 17:11. O'Sullivan se je v Sheffiledu še petič prebil v veliki finale, prav vse finale pa je dobil, zadnjega lani, ko je premagal Alija Carterja. V letih 1999 in 2000 je dvakrat v finalu igral Mark Williams.

Raketa ušla z delnim izidom 7:2
Dvoboj je bil izenačen le v uvodnem delu obračuna, nazadnje pri 6:6, nato je O'Sullivan ušel z delnim izidom 7:2 in prednost varno držal v svojih rokah. V celem obračunu sicer ni nanizal niti ene stotice, a bil je dovolj konstanten, zbran pri obrambni igri, ko pa mu je Trump s številnimi napakami ponudil priložnosti, jih je zgrabil z obema rokama.

Vse štiri dvoboje dobil z vsaj 5 igrami razlike
"Moram priznati, da sem precej presenečen, da se danes pogovarjam o novi uvrstitvi v finale," je po dvoboju razpredal 37-letnik, ki se je lani po četrtem naslovu svetovnega prvaka upokojil, a v Sheffieldu spet igra v izjemni formi. V vseh štirih obračunih nikoli ni zaostajal, prav vse pa je dobil vsaj s petimi igrami razlike.

Ve, da ga navijači podpirajo
"Nobeden ni igral ravno dobro, bilo je precej napetosti. Bil je to obračun novinca na veliki sceni, bodoče zvezde in veterana. Včasih rečem kakšno stvar, ki razjezi ljudi, a vem, da me moji navijači podpirajo, saj vedo, da se vedno trudim," je še povedal O'Sullivan.

Opozorjen zaradi "obscenih gest"
Tudi tokrat z njegove strani ni šlo brez kontroverznih trenutkov. Sodnica Michaela Tabb ga je v 23. igri namreč opozorila, naj ne dela več "obscenih gest". S temi besedami je namreč ocenila njegovo drgnjenje palice. Anglež je nekaj sekund pozneje v svojem slogu dejal, da "noče biti več tam". O'Sullivan je tisto igro izgubil (13:10), a se hitro zbral pred zadnjo petkovo igro in prenočil z varno prednostjo 14:10.

Trump si želi, da se O'Sullivan vrne
23-letni Trump je bil pred polfinalom izjemno samozavesten, prepričan je bil v preboj v svoj drugi finale v Cruciblu, a je po dvoboju priznal poraz: "Ne bom iskal izgovorov, Ronnie je pač prikazal boljši snooker. Toliko boljši je od vseh preostalih igralcev na turneji. Če gledate natančno, mu navijači v dvorani le redko ploskajo, saj so prepričani, da bo zadel vse najbolj zahtevne udarce. Upam, da se O'Sullivan drugo leto vrne, da ga lahko premagam. Hočem postati svetovni prvak in na tej poti ga hočem premagati!"

Hawkins po zaostanku 8:12 ugnal Waldna
V drugem polfinalu je Barry Hawkins ugnal Rickyja Waldna s 17:14. Dolgo časa je imel niti v svojih rokah Walden, ki je hitro povedel s 6:2, prednost štirih iger pa je obdržal do izida 12:8. Hawkins je nato v epskem preobratu nanizal osem zaporednih iger in si odprl vrata do svojega prvega finala na svetovnem prvenstvu. V Sheffieldu je predtem dvakrat igral "le" v osmini finala, letos pa je dobro formo nakazal že z zmagama nad prvim igralcem sveta Markom Selbyjem in Dingom Džunhuijem.

Peti finale tudi za Jana Verhaasa
Finale se bo začel danes ob 15.00, končal pa v ponedeljek zvečer. Še petič v zadnjih 11 letih bo krogle pobiral in točke štel nizozemski sodnik Jan Verhaas.

SP v snookerju, polfinale:
O'SULLIVAN
(ANG/1) - TRUMP (ANG/4) 17:11
WALDEN (ANG/14) - HAWKINS (ANG/15) 14:17

Ronnie O'Sullivan je prikazal odlično in dominantno predstavo, sploh če upoštevamo, da ni bil v svoji najboljši formi in ni naredil izjemno visokih nizev. Kot da bi se mož pomeril z dečkom. Ljudje ne cenijo dovolj njegovih udarcev, ker daje vtis, da je vse preprosto lahko.

Sedemkratni svetovni prvak Stephen Hendry